Иван и Андрей на Кроазет заради Калев

20.05.2011 10:00 | Видян 2916 пъти

Иван и Андрей на Кроазет заради Калев

Българският режисьор Камен Калев показа извън фестивала в Кан своя нов филм Островът. Заради премиерата, на Кроазет пристигнаха участващите в проекта тв звезди Иван и Андрей, които се присъединиха към световноизвестната главна героиня на прокукцията Летисия Каста.

По-голяма чест за Калев беше минаването по червения килим на Двореца на фестивалите. Това не се беше случвало на българин от времето на продуцента Крум Маноилов, който преди 15 години се разходи по 60-метровата пътека заради общия си проект с Кустурица Ъндърграунд.

Камен Калев мина по килима на славата с еврокомисарката по култура Андрула Висилиу. Компанията им беше наистина впечатляваща – лидерите в седмото изкуство, режисьорите Тео Ангелопулос, Паоло Сорентино, Майкъл Радфорд, Коста Гаврас. Това е голямо признание за нашето момче, което е оценено да попадне сред най-уважаваните на континента.

Поводът за звездната изява е честването на 20-годишнината на програмата Медиа на ЕС, която подкрепя финансово киното. Досега тя е инвестирала 1,5 млрд. евро. Сред проектите й е и филмът Островът на Калев. Той е представен с постер както на бг щанда, така и на корнера на разпространителя Пакт на световния филмов пазар в Двореца на фестивалите.
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сидни: Най-зеленият и най-чистият...

Всеки си представя операта в Сидни, когато стане дума за...

BMW M2 от 2025 г. е още по-могъщо с...

Подобно на по-големите си братя и сестри M3 седан и M4...

Няма коментари към тази новина !