Шампанско и скандали в Кан

15.05.2011 09:00 | Видян 7323 пъти | Гласували 1

Шампанско и скандали в Кан

Кан се ЗАВРЪЩА към времената на шампанското! След като миналата година фестивалът бе във видима криза и откъм филми, и откъм звезди, и откъм партита, тези дни на Лазурния бряг тече 100%-ов панаир на суетата. Даже рекетьорската стачка на транспорта, която затруднява доста работата на десетките хиляди хора от целия свят, събрани за 2 седмици в малкия град, не помрачава празничното настроение.

Шампанското започна да се лее още преди старта на феста. Предната вечер журито, начело с Робърт Де Ниро се събра на парти с благородната напитка в салоните и на терасите на хотел Мартинез. Най-отдалеченият от трите гранда на Кроазет получи добра реклама, след като трите звезди в журито: Де Ниро, Джуд Лоу и Ума Търман позираха безспир пред фотографите. В отлично настроение те започнаха да работят. Смешки от снимачните площадки с Тарантино, разказвани по блондински от Ума, караха останалите да се заливат от смях. В тяхната компания на италианската модна линия и диамантите бързо се вписа и щерката на две легенди - Бергман и Улман - Лин.

В качеството си на писателка, тя също влезе в съдийската комисия. Бедното богато момиче разказа, че като малка, за нея нямало ваканции. "Всички деца в Норвегия зиме карат ски с бащите си. Аз гледах по 2 филма на ден с баща ми. Лятото пък не ходехме като другите от киното по Ривиерата. Пак се затваряхме в домашния киносалон. Татко казваше: "Моето момиче, не се оплаквай - аз те образовам".

Клюкарите си нямаха работа. Когато Бандерас се появи без съпругата си Мелани Грифит, всички коментираха причината. А да не говорим колко приказки се изговарят дали Брад Пит няма да дойде за премиерата на Дървото на живота (смятан за фаворит за голямата награда Златна палма) без своята Анджелина. Мел Гибсън със сигурност ще бъде разкъсан на кръст пак другата седмица, но не заради филма Бобър, в който е режисиран и си партнира с първата лесбодама на Холивуд Джоди Фостър.

Много далеч от тези размисли попаднаха пищните партита с шампанско на Ники бийч, Ники Клуб и принадлежащата им Тераса на бившия Хилтън, станал Мариот. Именно там се развихри банда готини мацки, начело с Мила Йовович и Фамке Янсен.

Цял Кан коментираше, че Скарлет Йохансон вече не е муза на Уди Алън. Той си има Рейчъл Макадамс - още по-простовата на вид и от същия тип като момичето с пухкавите розови устни. Американският класик откри фестивала с Полунощи в Париж. Историята е едновременно лековата, но и разказана с чувство за еврейски хумор в характерния стил на режисьора. Подиграва се с Америка и нейното Чаено парти, а освен това и върши идеална работа за промоцията на Париж. Филмът започва с 3-4 минути кадри от най-приятните места в Града на светлината.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !