Йоанна се върна в основното училище

20.04.2011 14:00 | Видян 3215 пъти

Йоанна се върна в основното училище

Поп певицата Йоанна отново прекрачи прага на първото си школо, 15 години след неговото напускане. С книга в ръка, тя се запъти към стаята на един от четвъртите класове, за да им почете нещо от свой любим автор и да си поговори с тях за литература, за приказното в детския живот, за чудесата, които се случват далеч от екрана на компютъра. За тази цел възпитаничката на 38 ОУ „Васил Априлов” беше избрала от домашната си библиотека фентъзи романа на Джон Р. Р. Толкин „Хобит”. Той се оказа познат само на двама от учениците, които й помагаха в разказите и коментарите, а всички други гледаха „новата си учителка” с полуотворена уста. Тя пък пресъздаваше историята за Билбо Бегинс толкова увлекателно, че никой не усети кога е свършил часът. Но Йоанна подари на новите си приятели своята лична книга – за да стигнат сами до финала й и им обеща да се върне отново, за да си разменят и други интересни четива.
 
Посещението на поп певицата в нейното първо училище беше част от „Походът на книгите” – инициатива на асоциация „Българска книга” и Българска библиотечно-информационна асоциация, организирана съвместно със Столична община, Министерство на образованието, БНТ и БНР. Той се провежда в интервала между международния ден на детската книга - 2 април и международния ден на книгата и авторското право - 23 април. В концепцията му заляга стремежът за повишаване интереса към четенето сред децата и намаляване на негативните тенденции, свързани с грамотността.
 
За двайсетте дни, в които се провежда, походът събра редица „рицари” сред популярните личности в България: политиците Гергана и Соломон Паси, телевизионните водещи Гала, Яна Грудева и Стефан А. Щерев, гимнастичката Симона Пейчева, треньорът по баскетбол Тити Папазов, вокалът на група „Щурците” – Кирил Маричков и много други. Всички те сядаха на училищната скамейка с огромно умиление, а Йоанна сподели, че „общуването с малките носи емоция, която те зарежда положително за дни напред”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ето го зетя на Стоичков

Новият зет на футболната легенда Христо Стоичков е...

Родни звезди се страхуват от коклюша...

Не крийте, че не ваксинирате децата си!, призовава...

Няма коментари към тази новина !