Берлускони се оттегля през 2013 г.

15.04.2011 11:00 | Видян 1959 пъти

Берлускони се оттегля през 2013 г.

Скандалният италиански премиер Силвио Берлускони потвърди, че няма да се бори за нов мандат през 2013 г. 75-годишният министър-председател опроверга и слуховете, че възнамерява да се кандидатира за президент след две години. Като възможен кандидат той посочил главния секретар на правителството Джани Лета.

За свой евентуален наследник начело на основаната от него десноцентристката партия Народ на свободата Берлускони определи 40-годишния министър на правосъдието Анджелино Алфано.
В сряда долната камара на италианския парламент одобри проектозакон, който ще съкрати давността на някои дела. Мярката беше одобрена с 314 срещу 296 гласа на фона на освирквания от страна на опозицията, която обяви закона за „унижение“ и че е „ушит по мярка“ за самия Берлускони.

Междувременно по италианските медии се появи и бащата на една от бамбините на шефа на Милан мароканката Карима ел Махруг, известна като Руби, замесена в секс скандалите около премиера.
Мохамед Ел Махруг се оплака, че щерка му не се обаждала у дома, не им пращала пари и дори не си вдигала телефона. Семейството би искало да се скрие от срама в родината си, но там нямало работа за тях, пък и пътуването щяло да им струва 50 000 евро, разказва Мохамед.

В момента тече дело срещу Силвио Берлускони по обвинения, че е плащал за секс с непълнолетната тогава Руби.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !