Анимационната костенурка Сами празнува Деня на Земята

12.04.2011 14:30 | Видян 2149 пъти

Анимационната костенурка Сами празнува Деня на Земята

По повод Денят на земята и премиерата на анимацията „Приключенията на Сами 3D” (22-ри Април), А+СИНЕМА подготвя голям празник за малки и големи в Столичния зоопарк под надслов „Приключенията на САМИ в ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА“.

На 21-ви април в зоологическата градина ще има много песни и танци на лятната сцена (до клетката на слона).Гвоздей на програмата ще бъде финалистката на „Евровизия 2011“ Поли Генова, а компания на сцената ще й правят малките певци от вокална група „Бон-Бон“.С подкрепата на Столична община 150 деца от столични домове за сираци ще имат възможността да присъстват на тържеството „Приключенията на Сами в ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА” и да разгледат зоологическата градина.

В същия ден ще гледат безплатно предпремиерна прожекция на анимацията „Приключенията на Сами 3D” в CINEPLEX (City Center Sofia). Децата, а и всички присъстващи, ще имат възможността буквално да докоснат полупитомни животинки от зоопарка - порче, игуана, язовец и други, които ще се намират около сцената, заедно със служителите, които се грижат за тях.

Специално изработено копие на главния герой костенурка от анимацията ще бъде водещ на „Приключенията на САМИ в ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА“. Куклата е създадена от известната сценографка Антония Попова. От фондация „Геа Челониа” (GEA CHELONIA FOUNDATION) ще запознаят присъстващите деца с проблемите на костенурките в България. Желанието на А+ СИНЕМА и партньорите ни е да се фокусира вниманието на обществеността върху проблем с национален мащаб - спешната необходимост от ефективна защита на изчезващите костенурки в България.

Тази кауза е и основната причина за сътрудничеството между „А Плюс Синема” и фондация „Геа Челониа” - първата неправителствена организация за опазване и изучаване на костенурките. От една страна целим да запознаем детската аудитория с необходимостта да се грижим за природата - тема, заложена в анимацията „Приключенията на Сами 3D”, а от друга - да популяризираме една национална кауза в защита на костенурките у нас.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Драго Симеонов с признание за...

Тази събота (21 септември) в „Животът по действителен...

Динамичен и напрегнат старт на...

В петък вечер (20 септември) от 20:00 ч. по bTV, на едно...

Няма коментари към тази новина !