Албена Вулева: Аз съм най-голямата звезда в България

03.04.2011 09:00 | Видян 14219 пъти | Гласували 2

Албена Вулева: Аз съм най-голямата звезда в България

Да очакваме ли ново Сигнално жълто?

Не. На този етап съм заета с друг телевизионен проект, който е пълна противоположност на Сигнално жълто. Това е класическо светско предаване, телевизионен таблоид, много ласкателен и приветлив, закачлив и добронамерен. Казва се Панаир на суетата. Ще се излъчва в неделните следобеди от 17,45 ч. Продукция е на Люба Кулезич, а аз съм водеща. За пръв път от доста години насам работя в проект, който не е мой авторски, така че това е едно сериозно предизвикателство за мен.

Какво се промени за времето, в което Сигнало жълто не беше на екрана?

В сферата на светските мероприятия няма особена промяна, освен предизвиканата от световната икономическа криза лека стагнация.Така че ще ми е лесно да се завърна в тези води след 2-годишно отсъствие. Нищо не се е променило, просто нещата сега са по-семпли.

По-добър или по-лош стана българският шоубизнес?

Същият си е. С изненада виждам все същите лица и събития. Може би тайно се надявах да се е родило нещо ново или да е поет някакъв нов курс, но ще чакаме…

Как ще коментирате слуховете, че сте продавали зеленчуци на пазара Димитър Петков?

Слуховете няма да коментирам - само ще ги отрека. Не съм продавала на нито един пазар…било то и зеленчуци.

Неотдавна Цветелина Бориславова заяви, че чалгата отвращава. Какво е Вашето мнение?

Зависи кого. Съществуват доста обширни маси от населението, които стават и лягат с чалга, ако говорим за музиката… Чалгата като символ на кича и безвкусицата във всякакви области трябва да отвращава, но не съм сигурна, че това е валидно за всички. Добрият вкус е лукс в нашата страна.

Как ще коментирате ситуацията с АЕЦ Белене като жена с руски корен?

Не съм запозната с детайлите на този проблем, но без всякаква връзка с руския ми корен считам, че едно собствено производство на електроенергия винаги би било в плюс пред алтернативата да се закупува електричество от вън. Изобщо намирам стимулирането на собствено производство в тези сфери на икономиката, в които в страната ни съществуват ресурси това да се случи, за крайно необходимо.

Доста хора бяха засегнати от Вас, докато водехте Сигнално жълто. Мислите ли, че сега с новото Ви предаване ще намерите съдействие от тях?

Съдействие не е точната дума. По принцип нещата са така поставени, че медиите са силната страна във взаимоотношенията с така наречените звезди. Последните имат много по-голям интерес да са в добри отношения с медиите, отколкото обратното. Нека не забравяме, че именно медиите са тези, които създават и сриват звезди…

Коя е най-ярката звезда в България в момента?

Аз. Но, ако оставим шегата на страна, този въпрос има два възможни отговора. Чисто зрително най-ярки са фолк-певиците, заради афинитета им към брокат, пайети, лачени и други лъскави материи и шарении. Иначе, ако потърсим кому да отдадем своето уважение, бих споменала Лили Иванова - единствено в нея намирам индикации за непреходност.

Какво мислите за управлението на Бойко Борисов?

За управлението на Бойко Борисов не мога да мисля, мога само да очаквам добри резултати, както от чието и да било управление. Хората, на които е кредитирано доверие да управляват нашите народни дела, са тези, които трябва да мислят какво е мнението на народа за тяхната работа. И да търсят одобрение. А степента на одобрение се измерва по време на избори.

Трябва ли да бъдат използвани СРС-та в журналистиката?

В журналистиката  трябва да бъде използвано това, което постига нейните цели! И СРС-тата трябва да бъдат използвани там, където те постигат своите цели. Ако някъде тези цели се пресичат, тогава това е една необходима комбинация.

С какво ще ни изненадате в първия епизод на Панаир на суетата?

Предполагам, че основната изненада ще бъде моят чисто нов подход към светските събития и персони. В новото предаване Панаир на суетата аз изцяло загърбвам всякакъв критичен тон. Моята роля тук вече не е на критик, а на интервюиращ. Това е съвсем различен жанр, със съвсем други задачи, които предполагат отношение, което да предразположи събеседника към себеразкриване.

Запазвам си само един елемент от предишния образ и това е желанието ми да покажа истината. Това обаче ще се опитам да постигна с други средства. Ще търся истината от първоизточника. Тоест от конкретна светска, популярна персона.За цел си поставям да проведа един разговор, в който събеседникът да се почувства достатъчно комфортно, за да предостави информация за себе си. Било то и само посредством неподправени, естествени реакции. Те говорят изключително много за личността. А зрителят, мисля, е достатъчно интелигентен да  разчита всякакви сигнали и послания, фалш и откровеност, страх и дързост.

С новия си имидж ще се конкурирате ли с Венета Райкова и Вили Сечкова?

Не. Те не са ми конкуренция. Могат да се конкурират само помежду си.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !