Летящите грузинци от „Сухишвили” с грандиозно танцово шоу

18.03.2011 10:40 | Видян 3099 пъти

Летящите грузинци от „Сухишвили”  с грандиозно танцово шоу

Варненци ще го видят на сцената на Двореца на културата и спорта заедно с другите 65 членове на ансамбъла. Неговата директорка Нино Сухишвили разказа, че танцьорите винаги са били водени от членове на нейното семейство, като тя и брат й Илия са трето поколение ръководители на формацията. Основите на „Сухишвили” се поставят в далечната 1930 г., когато пълното име на балета е „Сухишвили-Рамишвили”.

Петнадесет години по-късно, веднага след Втората световна война през 1945 г. ансамбълът започва своята творческа офанзива по световните сцени. В репертоара са включени хореографии, както от началото на създаването му, така и от последната година. „Всички танци са на основата на грузинския фолклор” разказа Нино Сухишвили. „Няма нито един танц, който да няма фолклорни корени”.

Междувременно през годините към тази основа се добавя акробатика, както и съвременна хореография и днес танцьорите танцуват, летят и размахват мечове. Големият принос на балетната трупа към грузинската култура е, че благодарение на него, младите грузинци са привъзани към националния фолклор. „Не знам друга такава страна, в която младежите да харесват толкова фолколора си и това е наша заслуга” заяви не без гордост Нино.

Тя сподели, че работата на ансамбъла е тежка и изискванията към изпълнителите са много високи. Преди утрешното си участие във Варна те ще получат специална релаксираща програма в СПА центъра на „Димят”, а признатият майстор-кулинар Петър Йоргов им е подготвил специално меню, което е подарък от страна на домакините, за да зареди талантливите момичета  и момчета преди концерта.  Спектакълът, който ще бъде представен пред варненската публика ще продължи два часа, като всички хореографии в него са дело на Илия Сухишвили, а облеклата са авторски, на самата Нино. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Представиха скандален бански за дамите

Популярната марка Fashion Nova представи нов разголен...

Думата идиот идва от Древна Гърция и...

Думата идиот идва от Древна Гърция и означава - човек,...

Няма коментари към тази новина !