СВЕТИ ПАТРИК Е НАЙ-ПРИЯТЕЛСКИЯ ДЕН В ГОДИНАТА

16.03.2011 18:00 | Видян 2864 пъти

СВЕТИ ПАТРИК Е НАЙ-ПРИЯТЕЛСКИЯ ДЕН В ГОДИНАТА

На 17-ти март най-продаваната тъмна бира по света GUINNESS® призовава хората по света да отпразнуват заедно Деня на Свети Патрик – светеца-покровител на Ирландия и да почетат ирландското наследство.

Над 60 милиона души в цял свят имат ирландски корени, включително 4.1 милиона, живеещи в Ирландия. Родословието обаче губи смисъла си в момента, в който човек прекрачи прага на ирландски пъб, където и да е той. Този културен празник се споделя ентусиазирано от много поколения и се разпространява, за да се стигне до сегашното схващане, че на Деня на Св. Патрик всеки е ирландец.

GUINNESS, подобно на Деня на Св. Патрик, се е превърнала в символ на ирландската култура, история и традиция. През 1759 Артър Гинес подписва договор за наем за срок от 9000 години на световноизвестната пивоварна на St. James’s Gate, в Дъблин. От този знаменателен момент до сега GUINNESS се превръща в една от най-известните марки на всички времена, прославила се с безкомпромисно качество, иновативност, социална отговорност и благотворителност. 

“Денят на Св. Патрик и марката GUINNESS символизират не само ирландската култура, но и насладата от живота“, казва Фъргал Мъри, главният пивовар на GUINNESS.  “Най-добрият начин да празнуваш деня е да се събереш с приятели и да вдигнеш наздравица за енергията и щастието, което приятелството дава.”

Празникът се отбелязва по уникален начин на различни места по света. В САЩ и Мюнхен се провеждат цветни паради по улиците, в Чикаго например оцветяват реката зелена. В България почитателите  трябва да очакват специални изненади и много настроение в ирландските пъбове във вечерта на празника.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !