Принца на Монако Албер II за първи път в Банско

16.03.2011 16:40 | Видян 2710 пъти

Принца на Монако Албер II за първи път в Банско

Банско ще е домакин на 26 март 2011 на шестото благотворително състезание по ски и биатлон World Ski Event 2011, с участието на членове от звездния отбор към благотворителната организация на Негово Височество Принца на Монако Албер II „Star team for the children Monaco”.

Н.В. Принц Албер ІІ пристига в България на 25 март, а в Банско ще бъде посрещнат по-късно през деня на стадиона лично от кмета г-н Краваров.

Това е първата подобна инициатива, която ще се проведе в България, а половината от приходите от нея ще бъдат предоставени за стипендии за висше образование на български деца в неравностойно положение. Досега подобни състезания са провеждани в популярните зимни курорти Алта Бадия, Сестриере, Вал Гардена, Самнаун, Идре Фиял и Санкт Мориц.

В надпреварата с благотворителна цел в Банско ще участват над 20 световноизвестни имена, сред които пилотът от Формула 1 Рикардо Патрезе, световния рали шампион Ари Ватанен, петкратният носител на Световната купа по ски Марк Жирардели и др. България ще бъде представена от носителя на Златната топка по футбол Христо Стоичков, олимпийската шампионка в скока на височина и председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, нападателят на футболния клуб "Манчестър юнайтед" Димитър Бербатов, олимпийската шампионка в биатлона Екатерина Дафовска и бронзовата олимпийска медалистка в същия спорт Ирина Никулчина.

Благотворителното състезание на 26 март 2011 г. ще се проведе по следната програма:

1. Паралелен слалом на писта „Томба с начален час 10,00 часа
2. Щафетен биатлон на стадиона за биатлон на „Бъндеришка поляна” с начален час 15,00 ч.
3. Награждаване на сцената на „Бъндеришка поляна”

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !