Влияние и още нещо...

10.03.2011 17:44 | Видян 5191 пъти | Гласували 1

Влияние и още нещо...

Коя е най-влиятелната жена в България? Заради една такава класация през седмицата се похарчиха кофи с мастило и купища ефирно време в медиите. Естествено, че най-влиятелна е Цветелина Бориславова.
Макар и класирана втора, бившата половинка на премиера и нейният приятелски кръг, който формираше журито на конкурса, изстреляха на първата позиция Кристалина Георгиева.

Не е тайна, че еврокомисарката бе лансирана в политиката от Цветелина. Не е тайна също, че вестник Пари, който прави класацията, е управляван от доверено лице на избягалия олигарх Иво Прокопиев, също част от момчетата на Бориславова.

Партньор на въпросното лице, на което е поверен бизнес всекидневникът, пък е Асен Асенов от Асеновград. Неговото име, пак тези дни, се завъртя в медиите покрай раздаване на щедри (6-цифрени) обществени поръчки за културни събития, редом с Цветелина Бориславова. След избухването на скандала бившата банкерка се оттегли от проекта. За Асенов засега не се е чуло.

Така че не може да има никакво съмнение коя е най-влиятелната жена в държавата. Затова не е нужно да се чудим как е възможно единственият български гражданин, оглавявал някога престижна световна организация като ЮНЕСКО – Ирина Бокова, да заема едва пета позиция в дамската ранглиста.

Тя е сложена веднага след дилърката на една от фирмите за техника Саша Безуханова, която, по стечение на обстоятелствата, също е близка с мощната група на Прокопиев и Бориславова. Пак с това се обяснява присъствието в десетката на Маги Малеева, чиито екоиницативи са радушно подкрепяни от кръга Капитал. Без да я питат кой започна застрояването на Ловния парк, превърнал се в бетонна джунгла. Май беше фамилията Малееви...

Не е чудно значи и отсъствието на задължителни фигури в един истински Топ 10 на влиятелните дами. Все пак за първи път в историята жена е начело на парламента в нашата парламентарна република. Цецка Цачева може да е втора по ранг в държавата след президента, но вестник Пари не я удостои с честта да попадне сред призьорките в челото на подреждането. Не е ясно също защо с отсъствието си в десетката блестят твърде влиятелните шефки на бТВ Вики Политова и Люба Ризова и директорката на Нова Светла Василева, пък дори и Вяра Анкова, която оглавява БНТ. И то в държава, чието управление се извършва медийно.

Това обаче са бели кахъри на фона на случващото се в енергетиката, което, както обясняваме в първата част на нашето разследване, бърка в джоба на всеки от нас и заплашва 10 000 български семейства да останат на улицата.

За да има забавление, ще четете всички клюки зад кулисите на Стъклен дом и за тихите войни в родата Бербатови, за Лили Иванова, която се обижда от носене на бански в Рио и още много весели сюжети.
Да си пожелаем по-добра идваща седмица!  

автор: Борис Ангелов

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !