„Свободна зона” стана на 1 година

10.03.2011 17:30 | Видян 2165 пъти

„Свободна зона” стана на 1 година

Точно преди една година на 10ти март стартира новият проект на журналиста Георги Коритаров „Свободна зона” по телевизия ТВ+. Предаването се ражда под мотото „Пещерата прави свободата”, въплъщавайки в себе си идеята за свободното слово и журналистика, за неподчинените никому медии и чистата медийна среда.

От самото си начало предаването е в рамките на един астрономически час – от 18:40 до 19:40 часа, на живо всеки делничен ден, най-често с по двама гости. Аудиторията на „Свободна зона” обхваща мислещите българи, независимо от тяхната възраст и разглежда теми както от вътрешнополитически, така и от външнополитически характер.

„Една година е малко, но и много време. Това, което постигнахме с екипа на ТВ+, е да се утвърди една публичистична ниша в определен часови пояс. От години публицистичната идея се развива в сутрешни формати. Със „Свободна зона” този модел започва бавно да се преобръща”, каза днес Коритаров в сутрешния блок на ТВ+ „Денят” по повод рождения ден на предаването, което води.

В „Свободна зона” през всичките тези месеци гости „в пещерата” са били множество политици, анализатори, общественици, както и много творци в различни сфери. Коритаров винаги е съумявал да отрази по най-добрия начин новината или новините на деня, стремейки се чрез въпросите си, да се добере до желаните от зрителите на ТВ+ отговори.

Предаването осъществяваше и ще продължава да осъществява пряка връка със зрителите си, които свободно могат да изразят своята позиция по въпросите, които ги интересуват. „След множество разговори, проведени в студиото на „Свободна зона” стана ясно, че достатъчна част от обществото не вярва в младото поколение журналисти и качеството на работа, която биха свършили. Затова аз и екипът на ТВ+ и „Свободна зона” решихме да организираме конкурс, в който да дадем възможност на младото журналистическо поколение да разкрие себе си”, обяснява Коритаров.  Конкурсът е факт – „Свободна зона за журналистика”. В него участие взеха множество студенти, които представиха разработки на различна тематика.

Първокурсничката Велина Велинова, обаче, успя да направи най-силно впечатление на Коритаров и ето затова тя бе и победителят в надпреварата. На Велинова ТВ+ даде възможността да седне до Коритаров и заедно с него да интервюира Петко Бочаров.

„Свободна зона” продължава с пълна пара напред. Днес събеседник на водещия на предаването ще бъде една позабравена в медийното пространство личност – Жорж Ганчев. Според информация бившият политик в момента се занимава с филм за евреите. В ефира на ТВ+ той ще сподели повече подробности около този нов проект, както и мнението си по отношение на това какви са българските политици днес и какво е тяхното бъдеще – днес, 18:40 часа, „Свободна зона”, ТВ+.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !