16 участника ще се борят за Lord of the Chefs

08.03.2011 16:20 | Видян 3359 пъти | Гласували 2

16 участника ще се борят за Lord of the Chefs

Шестнайсет ще бъдат претендентите за титлата първият български Lord of the Chefs, копродукция на bTV и „Седем-осми”. Девет мъже и седем дами ще демонстрират своите кулинарни умения и ще мерят сили в първото по рода си телевизионно кулинарно състезание. Сред тях зрителите ще видят както професионални готвачи, така и любители-кулинари. В продължение на 3 месеца ще бъдат оценявани не само кулинарните умения на участниците. Освен, че ще трябва да приготвят изискани ястия от различни национални кухни, кандидатите ще се състезават и за бързина, изобретателност, както и за работа в екип, независимо от вече откроилите се противоречия между някои от тях.

Кои са шестнайсетте финалисти, през какви изпитания ще трябва да преминат и как ще се справят с поставените задачи, ще стане ясно от 15 март, 20:00 часа, когато Lord of the Chefs ще стартира със зрелищен двучасов епизод. След стартовия епизод, всеки вторник и четвъртък от 21:00 часа зрителите на bTV ще стават свидетели на истински кулинарни шедьоври, на емоционални сблъсъци и ожесточени битки за приближаване към победата. 

Днес бяха представени членовете на експертното жури на Lord of the Chefs – шеф-готвач Ради Стамболов, шеф-готвач Борис Петров и шеф-готвач Ивайло Петков. Консултант на предаването е шеф-готвач Жоро Иванов.

Ради Стамболов е вицепрезидент на Евро-Ток България от създаването на организацията. Притежава доцентура по италианска кухня от Школа Албегиера Ди Ресторанте Ди Серамацони, Италия. Специализирал е във Виена. Готвил е за 13 президенти на различни държави. Натрупал е професионален опит в множество елитни ресторанти, включително в хотел от елитна световна верига в Катар, като Souse Chef Pastry. Собственик е на компания за сладкарски изделия.

Борис Петров е работил е в 5-звезден хотел от елитна световна хотелска верига и в едни от най-добрите ресторанти в София и страната. През 2000 г. заминава за Испания. Там работи при шеф-готвач Хавиер Саньол, който е завършил при Феран Адрия – име, познато на всеки готвач, а и на широката публика. От 2003 година работи в елитен ресторант в град Солоу, Тарагона, препоръчван от гид Мишлен, а година по-късно е поканен в новия ресторант  на Хавиер Саньол в Тарагона като Шеф-готвач. През 2007-ма се връща в България и започва работа в един от най-елитните ресторанти. В настоящия момент е Шеф-готвач на популярен столичен ресторант. Борис Петров е член на контролния съвет на Евро-Ток България.

Ивайло Петков е работил в редица известни ресторанти в България и чужбина. Кариерата му продължава в 5-звезден хотел в София, след което и в хотел от същата верига в Тирана. Ивайло Петков е един от младите ресторантьори и съсобственици на ресторант. Изготвя кулинарна книга и корици за списания в продължение на 2 год. с небезизвестния фотограф Тихомир Илиев. Обожава темата  “шоколад” и както казва той - “ако завършиш с хубав десерт, то това е да прочетеш книга с happy end”.

Жоро Иванов е Президент на Евро-Ток България от създаването на асоциацията и шеф-готвач в столичен петзвезден хотел. Завършил е Френски Кулинарен Институт в Ню Йорк. Седем години е работил като шеф-готвач в ресторант в Брюксел. Работил е и като шеф-готвач в Посолството на Република България в Рим, към Българската мисия в Европейската Комисия в Брюксел, в Организацията на Обединените Нации, Ню Йорк, САЩ. През 2008 г. е избран за Почетен готвач на Президента на Република България.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Силвестър Сталоун се превръща в...

От началото на 2025 г. bTV ще зарадва зрителите с...

Новият семеен игрален филм на БНТ...

На 25 декември, сряда, от 20:30 ч. по БНТ 1 гледайте...

Няма коментари към тази новина !