КАМИЛА ЦЕЛУНА АНЕЛИЯ НА ЦИРКОВАТА ПРЕМИЕРА

11.02.2011 12:20 | Видян 14202 пъти | Гласували 2

КАМИЛА ЦЕЛУНА АНЕЛИЯ НА ЦИРКОВАТА ПРЕМИЕРА

Камилата Султан целуна фолкзвездата Анелия на премиерата на новата програма на софийския цирк, която се състоя вчера, 10 февруари 2011 в читалище „Цар Борис Трети”, намиращо се на ул. Клокотница №29 (до градинката на Централна гара). Певицата доведе дъщеричката си Ивон, която е първокласничка, на официалното откриване на новия сезон и двете толкова бяха впечатлени от атракциите в програмата, че пожелаха да се запознаят лично с екзотичните животни след края на спектакъла. Двугърбата камила от Киргизстан – мъжкарят Султан, който е от изключително рядката бяла порода, коленичи пред красивата изпълнителка и нейната дъщеря от Коко Динев и толкова много се харесаха, че си размениха няколко целувки.

Сред ВИП гостите на премиерата бяха още съпругата и дъщеричката на шефа на НАП Красимир Стефанов, кметът на район Триадица Евтим Евтимов, представители на Външно министерство и на Министерството на културата, много циркови артисти. Директорите на всички български пътуващи циркове също се обединиха в новия дом на родното цирково изкуство, който възкръсна след повече от 20 години отново. Кметът на София Йорданка Фандъкова не успя да присъства лично на официалното откриване на постоянния софийски цирк на сцена, но изпрати прочувствено писмо, с което благослови начинанието на Столична община – район Сердика и „Сан прадъкшън” в лицето на продуцента Силвестър Лолов. Програмата бе майсторски дирижирана от тв водещия Драгомир Драганов.

Звездата в новата програма на софийския цирк Лукреция Малеволти, която е 6-о поколение актриса от популярната италианска циркова фамилия, показа коронния си номер - „паде дьо” – или „стъпка за двама” от балета, върху два полутежковозни коня – Феникс и Макс. Атракцията не е виждана отдавна в България и предизвика шумни аплодисменти от публиката. Отделно от това Лукреция направи дресура на две понита, три кучета, две камерунски козички и дузина гълъби. Нейният съпруг Момчил Колев влезе в ролята на клоуна и на властелина на камилите - Султан и Емир. Другата звезда в програмата Константин Константиновски, който е внук на най-известната дресьорка на тигри в света – рускинята Маргарита Назарова, също обра точките със своя въздушен номер на копринени шалове. Неговата приятелка Надя заедно с майка си Рени, или иначе казано Дуо Рио, се развихриха във въздуха на ремъци. Своят дебют на манежа направи младият цирков артист Владимир Табутов, който показа атрактивно огнено шоу и акробатични умения с моноцикъл или колело с една гума.

Всички гости останаха очаровани освен от спектакъла и новия облик на салона на читалището, който бе преобразен с 2 км кадифе в черно и червено, 4000 камъка „Сваровски”, кристални полилеи и чисто нов манеж, направен в оригинал с 4 буса пръст и 40 чувала талаш. Празничната атмосфера се усещаше още на входа, където е сменена дори фасадата на цирка. До самия салон водят стълби, покрити с брокат, а във фоайето е подредена изложба от стари циркови афиши от личната колекция на Драго Драганов. Тази програма ще се играе през следващите два месеца всяка събота и неделя от 11 ч и от 16 ч. Представлението е двучасово, с антракт. Цените на билетите са от 6, 8 и 10 лв., а резервация и информация за групови посещения може да се направи на касата на телефон 02 / 931 33 99. В почивката децата могат да пояздят истинско пони във фоайето, а след края на представлението ще имат възможност да си направят и снимка на камила.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !