Ванга не познала само за смъртта си

05.02.2011 09:00 | Видян 5222 пъти | Гласували 1

Ванга не познала само за смъртта си

100 години от рождението и 15 години от смъртта на Ванга бележи България тази година. Петричката ВРАЧКА имала уникалната способност за 55% точно и още над 25% приблизително предсказване на съдбата на човека.

Не познала само собствената си смърт. В началото на 1996 г. лекарите й открили рак на лявата гърда. Предложили операция. Бабата отказала: “Не ми трябва, ще изкарам още 3 години”, зарекла се тя. През август 1996 година Ванга почива в Правителствена болница. Смъртта идва в мига, когато решават да й забодат в гърлото тръба, за да улеснят дишането й.

Токът в болницата угасва, а когато идва, виждат я издъхнала

Сред хората, които се интересуват от здравето й през последната седмица от живота й, е тогавашният руски президент Елцин. Той й бил длъжник за втория си мандат. Когато година преди изборите му давали 4%, тя отсякла: “Ще спечелиш, но ще платиш със сърцето си”. И наистина, той кара втори мандат, белязан почти изцяло от байпасове. Малко след отказването си от поста, Елцин умира. От сърце!
Горбачов и Хитлер също са получили недобри предсказания от петричката врачка, но за разлика от Елцин й били обидени. Тя разкрила на Сергей Михалков – авторът на текста на руския химн и баща на носителите на Оскар Никита Михалков и Андрей Кончаловски, че има сестра. Той първоначално отричал, после разбрал от роднините си, че семейството е изгубило щерка, докато той бил малък.

Ванга спечелила Нешка Робева като й предсказала: “Първенството ще го спечелят момичета с цветя в косите”. Треньорката, още млада и неопитна тогава, заминала за Ротердам. Състезанието било спечелено от рускините. А в техните коси имало изкуствени венчета.

“Живков, опитал си да се гръмнеш, но пистолетът е засякъл”,

фронтално атакувала тя тогавашния държавен глава на България. Семейството на Тато било шокирано. На никого той не бил признавал, че в партизанските години, обсаден от полицията, направил опит за самоубийство. Но пистолетът му действително засякъл. Само той знаел за този епизод от живота си. Не бил споделял това дори с най-близките си. След тези думи соцлидерът, чиято дъщеря Людмила Живкова била доста приближена на прорицателката, не само прекратил разработката на Държавна сигурност срещу Ванга като “чужд агент”, но и превърнал старата жена в “предприятие”.

През 1967 г. я назначили за служител на себе си с 200 лв. заплата

Държавата вземала за всеки от нейните 40000 посетители годишно по 10 лева, ако са българи и по 60 лева, ако са чужденци. Към нея е зачислена караулка. Постът бди за реда пред къщата на врачката. Ванга обаче сама разбира кой се е предредил, за да влезе по-скоро при нея и не го пуска, освен ако въпросът е на живот и смърт.
Фактически тя натрупва някакво състояние едва след падането на Живков, когато започва да работи не за държавата, а за себе си. Почти всичко обаче влага в храма, който успява да построи през 1994 г.

Наследството й е само 17 000 долара

Така легендите за милионите на Ванга остават голям мит, най-разочаровани от който са онези, които влизат в обкръжението й, само за да се напечелят.
Македонката никога не е била човек на парите. Ражда се в изключително бедно семейство. Нейният баща Пандо е прост ратай. Единственото му имане е една овца. Съпругата му – майката на Ванга, умира, когато момичето е едва на 4 годинки. Мащехата й обаче се грижи много за малката. Тя изненадва родителите си, когато едва на 6 започва да крие по двора неща, да си завързва очите и да излиза да ги търси и да ги намира. Днес семейната схлупена къщурка, недалеч от Струмица, е срината. 200-годишната барака от гредоред не издържала под напора на вековете.

Родена е седмаче, два месеца я чакат да умре и стои без име

Никой не вярва, че ще оживее. Но тя се преборва за място под слънцето. След това, когато е тийнейджърка, при посещение с 2 братовчедки на извора Ханска чешма, потъмнява небето, извива се вятърна фуния, в която попада момичето. Тя изчезва. Намират я след часове. Очите  са пълни с пясък. След този инцидент Ванга започва да ослепява и скоро е напълно незряща. Вероятно при трагичния инцидент тя за първи път истински усеща дарбата си. Пред останалите не смее да признае. Едва

през 1940 г. споделя, че чува гласове

Казва на съселяните си – от април при нас идва голяма война. И наистина, точно тогава в Югославия нахлуват фашистите, които после прекрачват и българската граница. 20 години по-късно Ванга е суперзвезда, а пред дома й в Петрич се вият опашки. От всеки врачката иска да носи бучка захар, престояла под възглавницата му и ръчен часовник. Рядко гони хора от къщата си. Освен, ако не са лъжепророци.

Така прогонва нашумелия през 90-те Кашпировски

Според нея е мошеник. Според Тома Томов ДС щателно следи за Ванга и дори пълни дома й със СРС-та, тъй като през нея минават не само български, но и международни величия от всички области.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !