Нешка Робева: Ванга не искаше дарбата си

05.02.2011 09:00 | Видян 12271 пъти | Гласували 1

Нешка Робева: Ванга не искаше дарбата си

Кое е най-шокиращото предсказание, което Ви е правила Ванга, г-жо Робева?

Беше през 1995 или 1996 г. „Ке страда България, ке страда, оти сме безверници“, каза. Като гледам какво става, с какъв фанатизъм някои се борят срещу това децата ни да изучават вероучение, си мисля с тъга за българската орисия.

Какво друго Ви е предсказала Ванга?

Много неща ми е казвала. Най-интересното е, че когато тя поиска да ми предскаже бъдещето, и то един-единствен път, аз не отидох. Беше на 7 януари 1991 г. Бях тогава на спортен лагер във Варна. Не се страхувах, по-скоро не ми се пътуваше. На следващия 7 януари отново ме извика. Тогава се яви починалият ми баща, загиналата в самолетна катастрофа моя треньорка. За пръв път чух леля Ванга да възкликва: „Какъв транс на мъртвите! Друг път не съм виждала такъв, сигурно са ги пуснали…“. Нищо повече не питах. Не съм си записвала никога думите й. Много неща съм забравила, а други не бих споделила.

Кога я видяхте за последно?

В болницата. Върнах се от олимпиада и веднага отидох в болницата. Казаха ми, че е питала за мен. Видях я… През нощта издъхна.

А кой е първият ви спомен от нея?

Беше през далечната 1973 година. Тогава треньорката ми Жулиета Шишманова ни заведе при леля Ванга през 1973 г. в Петрич. Бях се свила в ъгъла на малката стаичка и първото нещо, което направих, беше да кажа, че не отивам да ми гледа. Разбира се, тя веднага ни сряза.

Кое предсказание на Ванга ви плаши най-много?

За бъдещето на човечеството. Че алчността ще унищожи света. Това и учените го казват.

А кое от предсказанията, които Ванга ви е правила, не се сбъдна?

Нямам такъв спомен. Дори и в случаите, в които не съм повярвала веднага, тя се е оказвала права. Веднъж й споделих точно това. Тогава ми отговори, че не тя е познала, а така й е казано да предаде.

За какво обичаше да си говорите? Кои теми й бяха най-интересни?

Говорехме за всичко. Леля Ванга всеки път ме канеше да ходя по-често. Споделяше ми, че знае и иска да каже много неща, но не на тези, които я заобикалят. Аз ходех рядко. Притеснявах се от хората, които чакаха, пък и работех много. А трябваше да отделя време, тя имаше нужда от приятели.

Обсъждаше ли Ванга други феномени – примерно Кочовска или Слава Севрюкова? Какво й беше мнението за тях?

Обсъждаше, но между другото. За Вера казваше, че може да лекува, но не и кармични заболявания. Леля Ванга почиташе изключително Петър Дънов. Беше се срещала с него, говореше като за учител. Помня думите й: „Чети Дънов, той е истината“.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !