"Бургас и морето" с нов регламент

19.04.2008 09:00 | Видян 4684 пъти | Гласували 2

Вчера в Бургас анонсираха промените в предстоящото издание на най-стария съществуващ фестивал за забавна песен. Освен нов регламент, нововъведение ще бъде журито и наградният фонд. Уникалният конкурс ще се състои на 1 и 2 август в Бургас под патронажа на кметската управа. Ръководството на конкурса ще бъде в ръцете на Организационен комитет, под почетното председателство на Стефан Диомов.

Целта на конкурса е създаване и популяризиране на нови български песни, затова от тази година фестивалът ще се провежда само в една категория – за най-хубава българска песен. В конкурса могат да участват всички български композитори, които в срок до 17.00 ч. на  6 май т.г. представят своите песни, като до финала ще бъдат допуснати само 12 от тях.  

Най-добрата песен ще бъде избрана едновременно от жури и чрез гласуване на публиката. Еднаквата тежест на вота на публиката и специалистите ще е гаранция за яснота и прозрачност и ще елиминира евентуални съмнения в избора на победител. Председател на журито ще бъде Виктор Чучков, а негови членове – Ангел Заберски-син, Тони Димитрова, Ясен Козев, Богдана Карадочева, Стефан Димитров.

С 193 000 лв. ще подкрепи конкурса Бургаската община, а наградният фонд е рекорден за историята на фестивала. Победителят ще получи 25 000 лв. и заснемане на клип към песента, вторият – 15 000 лв., третият – 8 000 лв.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !