Zero 7 в програмата на REEL FEEL през февруари

26.01.2011 21:00 | Видян 4372 пъти

Zero 7 в програмата на REEL FEEL през февруари

На 25-и февруари, REEL FEEL представя Zero 7 DJ Set, който гарантира парти с усещане за нулева гравитация и настръхване от 7-ма степен по шестобалната система.

За повече от 10 години Zero 7 имат зад гърба си 7 албума и 0 неприятни парчета. Тяхна запазена марка са даунтемпо, джаз и ембиънт звуците, които, според разкази на очевидци, отвеждат на седмото небе.

Продуцентският дует, състоящ се от Henry Binns and Sam Hardaker, има в активите си номинации за наградите Грами, Brit и Mercury. От обикновени студенти по тонрежисура, през студийни инженери на имена като Pet Shop Boys, Robert Plant и Natalie Imbruglia до звезди, изнасящи турнета в целия свят, Zero 7 e име на една малка институция в своя жанр. Музиката им носи полъха на симфоничен оркестър, в който някой е внедрил особен живец, модерен звук и ефекти, та дори и леки фънки заигравки.

За техния вокал през годините грижа са имали Jose Gonzales, Mozes, Sia Furler, Sophie Barker, a в последния им албум “Yeah Ghost” (2009) новаторска жилка вкарва и певицата Eska Mtungwazi. Парчета като “In The Waiting Line”, „Destiny”, “Give It Away” и “Polaris” са обиколили и продължават да обикалят почти всеки бар на плажа, не са пропуснали нито едно градинско парти и са влезли в домовете на мнозина дори и с озвучаването на сериали като „Д-р Хаус”, „Сексът и градът” и „От местопрестъплението”.

На 25-ти февруари в SOFIA LIVE CLUB Sam Hardaker - половината от Zero 7 – ще ни отведе сред звуците на една от емблематичните банди на последното десетилетие и ще ни отлепи от земното притегляне, благодарение на безотказно добрия си музикален усет и на Reel Feel, разбира се.  

REEL FEEL изненадите, обаче, не свършват до тук, като парти календарът до пролетта е вече запълнен. На 26-и март специалните гости на вечерта ще бъдат The Nextmen, които ще пристигнат в комплект с MC WRECK. Британският електронен дует, състоящ се от Brad Baloo и Dom Search, е синоним на качествени хип-хоп бийтове не само на Острова, но и отвъд Океана. Именно това им качество ги вкарва в продуцирането на музика за групи като Public Enemy, Blackalicious, The Pharcyde и Morcheebа, както и в колаборации с вокалиста на Fat Freddy’s Drop – Dallas, Zarif, Alice Russell, Dynamite MC и LSK от Faithless с издадени общо 4 албума, последния от които „Join The Dots” от 2009 година.

Малко след като сърдитият месец март си отиде и пролетните нюанси на април започнат да влизат в действие, REEL FEEL ще ни изпрати на музикално пътешествие с други две изключителни личности. На 15-и април в Sofia Live Club, заредени с много класа и дълбоко изживяна музика, ще ни чакат Ashley Beedle и Todd Terje. За ценителите на редкия саунд, едва ли тези двамата са неизвестни, но казано шампионски кратко: всеки уважаващ себе си DJ има в колекцията си минимум един запис, в който единият от двамата е замесен.

Ashley Beedle е автор на едни от първите британски геридж парчета, а култовите му ремикси варират от поп до рок, хип-хоп, диско, фънк и хаус, като броят и успехът им трудно могат да се измерят. Todd Terje пък е кралят на едитите и сам трудно вписва музиката си в един или няколко стила. Дали е хаус, фънк, техно или спейс диско, музикална му следа в пространството винаги оставя по малко заразителен ритъм, дъб елементи, мечтателни синтезаторни линии, романтични нотки и всичко останало, което е нужно да ви изправи на крака.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Конфликт на интереси с новия шеф на...

В конфликт на интереси като председател на Сдружение...

Фаталната цифра 9 и силата на...

Къде са се появили първите земеделци в праисторията,...

Няма коментари към тази новина !