ИЩАР АЛАБИНА С КОНЦЕРТ И В ПЛОВДИВ!

17.01.2011 15:40 | Видян 3516 пъти | Гласували 1

ИЩАР АЛАБИНА С КОНЦЕРТ И В ПЛОВДИВ!

Поради големия интерес към гостуването у нас на световноизвестната етно изпълнителка Ищар Алабина, АРТ БГ има удоволствието да обяви концерт на певицата и в Пловдив! Събитието ще се състои на 6 юни в Античния театър от 20.30 ч като в града под тепетата официално ще завърши обиколката на Ищар из България след концертите й във Варна (3 юни) и София (5 юни).

Билетите за концерта на Ищар Алабина в Пловдив тръгват в продажба от утре, 18 януари в разпространителската мрежа на Eventim, магазини Germanos, Office 1, Пикадили и бензиностанции OMV, както и в книжарницата в Мол „Галерия Пловдив“. Само сега до 20 февруари билетите ще бъдат на промоционални цени между 20 и 60 лв, след което цената им ще бъде от 30 до 70 лв.

Името на Ищар Алабина нашумява като солова изпълнителка през 2000 г, когато синглите Last Kiss и C’est La Vie, включени в дебютния й солов албум The Voice Of Alabina оглавяват върховете на всички европейски класации. Мнозина си спомнят, че преди да започне соло кариера Ищар Алабина бе вокалистка на едноименната култовата етно формация Алабина, задължително звучаща в плейлиста на всяка уважаваща себе си дискотека от 90-те.

Парчето Habibi (Sawah) от третия самостоятелен албум на Ищар Алабина Je Sais d'où Je Viens (I know from where I come) също се превръща в безспорен хит и затвърждава в световен мащаб специфичния стил на певицата, определян от повечето критици като ориенталски поп.

Повлияна от различните източни култури, Ищар Алабина съчетава в музиката си модерно денс звучене с традиционни ориенталски мелодии и фламенко ритми, характерни за европейското и африканското Средиземноморие. И докато в първия й албум текстовете  са предимно  на френски език, в следващите творения на певицата широко застъпени са и песните на иврит, арабски, испански и английски. Днес Ищар Алабина продава милиони копия от албумите си, отразяващи неподражаемия й чувствен стил.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !