АРТИСТИ И МАГОВЕ ПОДКРЕПЯТ МАЛКАТА ЯНКА БЕЛЕВ

14.12.2010 09:20 | Видян 2471 пъти

АРТИСТИ И МАГОВЕ ПОДКРЕПЯТ МАЛКАТА ЯНКА БЕЛЕВ

Магическото шоу „Дани и приятели за Янка Белев” организират родителите на момиченцето, съвместно с Асоциация „С лице към света” и Община Габрово на 15 декември от 19:00 в зала“ Възраждане“, в родния й град Габрово.

След участието на майка й в благотворителния реалити формат „Байландо”, някои от най-добрите български илюзионисти ще се съберат на една сцена със свои колеги от други жанрове, за да помогнат с набиране на средства за лечението на 7-месечната Янка. Само срещу билет на стойност 10 лева публиката ще бъде „омагьосана” от илюзионистите Dani Magix, Jim, Маг Жиров, цирковия артист и феноменаленн жонгльор Здравко Христов-Зоро, двукратния световен шампион по брейк денс Мако, дуо СМ, най-новите звезди на българската хип-хоп сцена Young BB Young, детски фолклорен ансамбъл „Габровче” и др.

Желаещите да помогнат на Янка да порасне като останалите си връстници могат да го направят, закупувайки билет за шоуто или на специално откритите дарителски сметки в ProCredit BanK:

В лева - BG38PRCB92301034908812
В евро- BG79PRCB92301434908817

Детето страда от вродена множествена полистигматизация, изразяваща се в синдактилия на трети и четвърти пръст на дясната ръка (слепени пръстчета) и първи и втори пръст на десния крак (липсва един пръст, първите два са слепени), ектродактилия на лявата ръка и левия крак (липсват по две пръстчета). Лицето й е с лека дисморфия, като дясното око е недоразвито и с увредено зрение, формата му е изменена, както и тази на нослето.

След навършването на 1 годинка Янка трябва да бъде подложена на серия от операции, които според специалистите в областта (пластичния хирург д-р Дарина Кръстинова и д-р Сергей Голяна, завеждащ клиниката по детска микрохирургия на „Албрехт ФМБА Русия” в Снакт Петербург) ще продължат в рамките на 12 години. По предварителни данни, сумата, необходима за лечението е 40 хил. евро. Тя ще бъде разпределена  за заплащане на операциите, следоперативното лечение, необходимите медикаменти за възстановяване и пътните разходи.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Дана Уайт: Влизам с пълна сила в бокса

Този път Дана Уайт има сериозни намерения да навлезе в...

Кубрат Пулев срещу Махмуд Чар през...

Кубрат Пулев се завръща на ринга с мач в София на 7...

Няма коментари към тази новина !