Пред близо 1500 души кметът на Видин откри Мач на звездите

02.12.2010 12:20 | Видян 2133 пъти

Пред близо 1500 души кметът на Видин откри Мач на звездите

Близо 1500 души събра петото издание на Мача на звездите, състоял се вчера вечерта във видинската спортна зала. Традиционната спортна инициатива откри кметът Румен Видов. „За мен е чест за поредна година да дам старт на този мач – призив за борба с една от най-коварните болести на последните десетилетия” каза Видов. Той поздрави организаторите и пожела успех на отборите на Севера и Юга.

Срещата бе много оспорвана, най-вече в последната четвърт. Отборът на Юга извоюва изключително трудна победа с резултат 59 на 52, което взриви публиката. Отборът, съставен от ученици от ПМГ ”Екзарх Антим І” и ПГ ”Проф.д-р Асен Златаров” гордо вдигнаха купата на 2010 година.

С тази проява Община Видин се включи за пета поредна година в деня за борба със СПИН. През целия ден доброволци от Областния младежки съвет по наркотични вещества и Младежкия червен кръст пък раздаваха червени панделки – символ на Световния ден за борба със СПИН, презервативи и информационни брошури. Червена панделка получиха и всички служители на общинската администрация.

Следващият важен акцент от спортния календар на Община Видин е датата 10 декември (сряда), когато отново ще се организира Бал на спортиста. Тогава ще бъдат връчени награди на 10-те най-добри спортисти за 2010 година и треньор на годината.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

На финала на Сцена на кръстопът...

Публика и артисти затвориха последната страница на...

Киро бърка Алгафари с Халваджиян

"Разговор между баща ми Нидал Алгафари и Кирил Петков...

Няма коментари към тази новина !