България става част от световното турне на танцьори по Аржентинско Танго

30.11.2010 16:20 | Видян 2228 пъти | Гласували 1

България става част от световното турне на танцьори по Аржентинско Танго

България отново става част от Световната танго сцена в следващия TANGO & PEPPER WЕЕКEND. Тогава ще гостуват двама зрелищни танцьори от Москва и Истанбул, които споделят страстта си към Аржентинско Танго: Мурат Елмадагли и Вера Гоголева.

На 4 и 5 Декември /събота и неделя/ ни очакват 4 дневни семинара за начинаещи и напреднали  в Студентски Дом, пл. Народно Събрание 10, зала 404, в събота от 19:30ч. милонга в „Салса +” с музикалната селекция на Мурат, а в неделя от 19:30ч. танго шоу в „Before & After”.
Колоритната танго двойка Мурат и Вера освен, че са готови да очароват и възпламенят нашата публика с изпълненията си, ще обединят динамиката в танца с отлично преподаване. Мурат  вярва, че не съществува една унифицирана истина за Танго и като преподаватели, двамата с Вера провокират всеки ученик да намери своята собствена истина в танца.

Мурат е работил с аржентински майстори, като Gustavo Naveirra, Chicho Mariano Frumboli, Sebastian Arce, Hulio Balmeceda, Havier Rodriguez, Еsteban Morreno, Ezequiel Farfaro, Roberto Herera и Damyan Rosenthal. След дълго пътуване до Буенос Айрес и задълбочено проучване на танго школите там, заедно със своите колеги той основава "istanbulTANGO”, най-голямото танго училище в Турция. Мурат Елмадагли е шампион на Турската Танцова Федерация за 2009 г, категория Аржентинско Танго.
Вера Гоголева танцува през почти целия си живот. Тя прекарва близо 20 години в спортните танци, като започва да преподава едва на 16-годишна възраст.

В началото на 2000 г. тангото се появява в живота й. Този танц я променя много. Оттогава тя ходи всяка годино в Буенос Айрес и обменя опит с най-добрите учители, за да е перфектна и като танцьор и като преподавател. Сега тя гастролира по целия свят и посещава множество танго фестивали.
Организаторите от Tango & Pepper Studio са убедени, че скоро София ще достигне столиците на съседските държави като Румъния, Гърция, Сърбия, както и Европа, където Аржентинското Танго е едно от най-разпространените и модерни средства за забавления и социализиране.

В тематичните Tango & Pepper Weekends студиото кани известни Танго Артисти – Dj, танцьори и преподаватели. Специални гости на събитията досега са били маестро Federiko Farfaro & Liesl Bourke, Dj Luca Lamberti, Dj Gianluca Zeccardo, Maximiliano “Gytano” Paradiso и др. Организаторите вече са подготвили и колоритна програма за 2011, като още в първите месеци ще гостуват нови танго звезди.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Драго Симеонов с признание за...

Тази събота (21 септември) в „Животът по действителен...

Динамичен и напрегнат старт на...

В петък вечер (20 септември) от 20:00 ч. по bTV, на едно...

Няма коментари към тази новина !