Надя на Коцето едва не роди в студиото на Иван & Андрей

24.11.2010 15:40 | Видян 21279 пъти

Надя на Коцето едва не роди в студиото на Иван & Андрей

Във вторник вечер в „Шоуто на Иван & Андрей” гостуваха две бъдещи майки от различен етнос. Едната е Надя Славчева, която чака първото си дете и е омъжена за най-гласовития и харизматичен фолк певец у нас - Константин. Другата - Аета Руменова, е от ромски произход, има дъщеря на 6 години и е бременна с второто си дете.

Поводът за тяхното гостуване бе, излязлата информация от Центъра за демографска политика, че през 2050 година българите ще са малцинство в България, а ромите ще са основният етнос.
21-годишната съпруга на фолк певеца Константин е доволна, че е качила само 10 кг. след като е забременяла. Надя и Коцето чакат момиченце буквално всеки момент, тъй като тя е бременна в деветия месец. Надя се пошегува като помоли Иван & Андрей да й стискат палци, за да не роди в студиото им директно в ефир.
Аета Руменова пък качила 15 кг. и също чака момиченце. Оказа се, че терминът за раждане и на двете бременни дами, които са поканили Иван & Андрей, е 9 декември.
„Мен лично не ме притеснява, че моето дете може да бъде в детската градина с ромче!” – каза съпругата на хитовия певец. Тя заяви, че за нея ще е хубаво да вижда ромчета и в училище да се образоват заедно със собсвеното й дете.

Ромката Аета, обаче сподели, че е срещала проблеми при възприемането на вече 6-годишната си дъщеричка. Детето се оплаквало, че в детската градина го наричат „циганка”. Според Надя за това са виновни родителите, които дават за пример този дискриминационен модел на поведение на децата си. Самата тя няма намерение да възпитава своето дете в омраза към циганите.

Аета Руменова се опитва да учи дъщеря си, че всички сме равни, че не съществува разделение на цигани и българи и не настройва детето си против българчетата. Бъдещата майка от ромски произход смята, че виновни за негативното отношение към ромите са хората от по-възрастното поколение, но при по-младите тази тенденция малко по малко изчезва. Тя е убедена, че българите повече настройват децата си против ромчетата, а ромите не наблягат толкова на това да настройват отрочетата си против българчетата.
Според г-жа Руменова повечето роми не пускат децата си на училище, защото са нагрубявани и притеснявани от българчетата и по този начин се комплексират.

„Детето е въпрос на избор и трябва да бъде обмислено!” – категорична е половинката на чаровния певец. Според нея трябва да знаеш, че за това дете ще можеш да се грижиш и да го възпиташ. Надя е убедена, че децата не се нуждаят от много, а предимно от любовта и вниманието на родителите си. Тя призова всички хора да бъдат по-добри и да се отглеждат едни добри деца, за да може ромчетата и всчки други етноси да се чувстват добре.

Според Аета това, че ромите имат по толкова много деца се дължи на тяхната неграмотност да се предпазаят. Тя, съпругът й и 6-годишното им дете се издържат общо с 1000 лв. За нея всичко много зависи от образованието, защото когато родителите са образовани, те имат и занаят, и работа. Самата тя е със средно образование. 

Бременната ромка не вярва на твърдението, че след 40 години българите ще бъдат малцинство в собствената си държава, а ромите ще преобладават в България. Тя не вижда и нищо лошо в това. „Все пак всички сме български граждани! Защо да си нямаме ромски Бойко Борисов?” – добави гордо тя. „Не се обиждам, че съм циганка!” – заяви още Аета.

Надя разказа, че Коцето като малък имал приятел циганин, с който карали колело заедно.
Аета и Надя смятат да раждат естествено, а мъжете им ще празнуват 3 дни.
Двете бременни дами в студиото бяха специално поздравени от изискания ром - Сиско Бонжура. Също така бендът на музикантиТЕ изпълниха парчето „Буба Мара” на Емир Костурица, който днес има рожден ден.

Безспорно младите майки у нас имат много проблеми, но кандидатът за държавен глава Сашо Дойнов, освен, че ще бъде президент на всички роми и българи, ще има и специално отношение към нежния пол, който той така горещо обича. Всеки, който иска да подкрепи г-н Дойнов за президентските избори и е съгласен да даде подписа си за издигането на неговата кандидатура, ще може лично да се срещне с него в четвъртък 12 часа на площад Св. Неделя в София! Като истински човек от народа, Сашо Дойнов ще ви посрещне не на подиум, а на маса. Всички са добре дошли на първата публична среща с г-н Дойнов да споделят своите най-наболели проблеми. Ако не си носите ракия, той ще носи!

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !