Топкрасавици спасяват болно момиченце

23.11.2010 12:00 | Видян 5122 пъти

Топкрасавици спасяват болно момиченце

Двадесетина български красавици ще дарят свои вещи, за да помогнат за спасяването на живота на четиригодишно момиченце на инукален благотворителен търг в ресторант „Континентал Плаза” на 24 ноември, сряда. Собственичката на марката „Мис България” Ирина Папазова ще предостави за търга разкошна статуетка с лента на престижния конкурс, Мис България 2009 Антония Петрова ще участва с изискана графика, която е рисувала като тийнейджърка, а мис България 1999  Елена Ангелова ще дари короната си. Лейди България 2009 Цвети Разложка ще дари абстрактна картина, нарисувана от самата нея, а манекенката Теди Велинова, която напоследъ к успешно се изявява като стилист, е приготвила уникална статуетка от Египет. Тв водещата Петя Велкова ще участва в търга с шапка от лисица от собствения си бутик, който носи името й, а певицата Светла Иванова ще даде своя принос с най-новата си книга и мечето от клипа към песента „Някъде там”. В благородната инициатива ще се включат още носителки на титли за красота, манекенки и дами от шоубизнеса. Всички те се обединяват, за да спасят малката Анибел, чиято история е много тъжна. За да бъде прозрачно начинанието, на търга ще присъства момиченцето с майка си.

Анибел има спешна нужда от бъбрек, за да живее. В момента тя е на хемодиализа четири пъти седмично. Не може да тича, да играе, нито пък да пие вода. За малката Анибел Белчева животът започва трудно още от раждането й.  Майка й се разделя с баща й и гледа малката сама. Бъбреците на момиченцето се увреждат заради лекарска грешка. През август 2008 г. то е прието в болница с повръщане и поради ненавременно лечение едва проходило, то вече е на хемодиализа. В началото на тази година малката се разболява от вирусна инфекция и бъбреците й отказват да работят.

Заболяванията на Анибел са няколко - хемолитично-уремичен синдром, терминална бъбречна недостатъчност (последен стадий)  и високостепенна артериална хипертония. Малката красавица не може да пие, защото получава отоци в белия дроб заради отказа на бъбреците.  „От високото кръвно, което е стигало до 230 на 180, се увредиха и очите й”, плаче майката на Анибел Ангелина. Най-ниското кръвно, което детето поддържа с лекарства, е 140 на 100, което е ужасно за едно толкова малко човече.

За да оцелее Анибел, трябва да й бъде направена трансплантация на бъбрек. Донор най-вероятно ще стане баба й, тъй като бащата категорично отказва да се лиши от бъбрека си. Майката на момиченцето не може да е донор, тъй като е прекарала инсулт.  „Анибел е толкова добричка и послушна, истински герой е”, не може да сдържи сълзите си майка й. Голямата мечта на сладураната е да може да пие колкото иска вода и да може да порасне. Защото за ужас на роднините си усеща с вродения инстинкт на децата, че това може и да не се случи. За трансплантацията на малката красавица са необходими 50 000 евро – сума, която кара майка й да мисли, че за момиченцето й няма шанс. Който иска да помогне на Анибел да живее, може да изпрати SMS с текст DMS ANIBEL на тел. 17 777, или да дари пари в дарителската сметка на момиченцето в Първа инвестиционна банка BG19FINV91501304458500 на името на Анибел Методиева Белчева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !