София стана Хавана

19.11.2010 14:40 | Видян 2178 пъти

София стана Хавана

Вчера, 18 ноември, се случи първото от новата поредица за “Free style” денс партита под надслов Libertad de Música, които се организират от кубинският ром Havana Club.

Специални гости бяха DJ Maestro от Blue Note records, най-старият джаз лейбъл в света, и “free style” танцьори от популярната английска група JazzCotech Dancers, с основател и хореограф Пери Луис, в партньорство с Кристиане Ханеке. Танцьорите, подгряващи световно известни изпълнители и групи като James Brown, Jamiroquai, и Jon Hendricks показаха пред българска публика магията на танца.

“Всеки може да танцува и никой не трябва да се плаши от тази идея”, сподели Пери Луис и доказа това въвличайки присъстващите в магията на танца. Джаз и фънк в съчетание с латино, автентична обстановка и кубинско настроение превърнаха изоставената сграда на БДЖ на ъгъла на Иван Вазов и Раковска в Хавана.
Преди партито JazzCotech Dancers проведоха майсторски клас с български танцьори.
Днес и утре free style партито ще се повтори в Пловдив и Варна.

Идеята на проекта е да се даде свобода на музиката, която да накара хората да танцуват без задръжки, притеснения и заучени танцувални техники. Събитията ще се случват периодично, като стартират със специлно откриване с гостите DJ Maestro от Blue Note records, най-старият джаз лейбъл в света, и “free style” танцьори от популярната английска група JazzCotech Dancers, с основател и хореограф Пери Луис, в партньорство с Кристиане Ханеке. Артистите ще бъдат в България на 18, 19 и 20 ноември, съответно в София, Пловдив и Варна.

За селекцията на музикантите и стиловете на денспартитата Libertad de Música ще се грижи лейбълът Love & Happiness Music. Mузиката от 60-те години на миналия век до наши дни най-често ще звучи от грамофонни плочи.

Вдъхновението за свобода и танци идва от космополитната кубинска столица Хавана и всичко, което е присъщо за хората, които живеят там. Реализацията на проекта е благодарение на посланика на кубинските ценности и култура по света - ром Havana Club. В основата на новата кампания “Nothing Compares to Havana” /Нищо не може да се сравни с Хавана/, е вдъховението за щастлив и свободен живот, независимо от всичко наоколо, защото 'Хавана е град като никой друг. Защото нищо друго не може да се сравни с Хавана.'

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

М. Бакалова с главна роля в US комедия

Актрисата Мария Бакалова получава главна роля в бъдеща...

Сашо Кадиев игроман зарибен по Dota 2

Синът на Катето Евро, Сашо Кадиев обяви в Instagram, че...

Няма коментари към тази новина !