Б.Т.Р. с нов албум

13.04.2008 09:07 | Видян 7849 пъти | Гласували 2

Б.Т.Р. с нов албум

Déjà vu е името на най-новия албум на рок група Б.Т.Р., който ще се появи съвсем скоро на пазара. Дългоочакваната тава съдържа 10 парчета, кавъри на обичани, но вече позабравени български рок и поп хитове с изцяло нов аранжимент и звучене. Албумът е издържан в характерния за бандата рок стил. Целта на проекта е да популяризира българската музика като върне към живот любими на музикантите български парчета, с които са израснали. Не случайно в албума влизат песни на банди като Щурците, Сигнал, ФСБ, към които Наско, Киро, Славчо, Иван и Илиян изпитват огромна почит.

Две години отне създаването на албума.

„Искахме да изпипаме всеки детайл. Винаги сме държали да пускаме продукти с името Б.Т.Р., с които след това да се гордеем и ние и, и нашите фенове, но този път се проявихме като абсолютни перфекционисти към работата си”, разказа китаристът на бандата Славчо Николов.

Първоначалният проект на “Déjà vu” съдържа 20 парчета, които след безкомпромисна селекция намаляват наполовина. Причина за това е необходимостта да имаме абсолютна увереност, че всяка песен ще се получи ако не по-добре от оригиналния и вариант, то поне ще запазим нивото и, добави Славчо Николов.

Дозата авторство в албума е огромна. Парчета като „Скъп спомен мой” на Сигнал и „Среща” на Щурците, чиито оригинални версии са изключително баладични, в Б.Т.Р. звучене са със съвсем различно темпо и тежък рок саунд. Едновременно с това настроението на парчетата остава непроменено, внушението и въздействието – също.

"Беше ни изключително трудно да направим такъв албум", призна гласът на бандата Наско Пенев.

Този продукт беше истинско предизвикателство за нас, тъй като изпитваме огромен респект към всяка една от песните в „Déjà vu”, към създателите и изпълнителите на оригиналните версии на парчетата и се чувстваме изключително отговорни към крайния резултат от работата ни, допълни Наско.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Зарязаха Наско

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !