Хадауей идва у нас!

17.11.2010 09:00 | Видян 1857 пъти

Хадауей идва у нас!

Световноизвестният изпълнител Хадауей пристига в България на 27 ноември!  Певецът, чиито корени са от карибската държава -  Тринидат и Тобаго ще изпълни най-големите си хитове на сцената на столичния клуб Jim Beam. Запалените фенове на ретро музиката ще имат възможността да чуят на живо както вечните диско шлагери  на Хадауей -  „What is Love”, „Life”, „I miss you” , „Rock my Heart” , „Fly away”, така и най-новото му парче  - „You gave me love”. Почитателите на изпълнителя могат да направят резервации както в клуб Jim Beam, така и като закупят билети в мрежите на eventim.bg.

Освен музикант, Александър Нестор Хадауей е доктор по политология и история. Известен е с увлеченията си по: футбола, запален фен е на двата немски отбора – Байерн-Мюнхен и Шалке 04; по пътешествията, обиколил е почти целия свят и по чуждите езици – говори свободно немски, английски, френски и холандски. Въпреки академичното образование и разностранните интереси , музиката остава най-голямата му страст .

Още четири годишен, под влияние на баща си – запален почитател на Луис Армстронг, той започва да взима уроци по тромпет. В последствие се научава да свири на китара и пиано. Като студент в Университета участва в различни музикални групи. През 1993 г. заедно с продуцента Тони Хендрик създават  вечния диско сингъл „What Is Love”  и оттогава  песента се превръща в тотален хит.

Сингълът е продаден в над 500 000 копия и достига номер 11 в световната класация на Billbord Top 100.  Видеото към "What Is Love" може да се похвали с над 25 милиона гледания в световния гигант за видео споделяне Youtube. Изпълнителят има издадени девет албума и над десет сингъла, които са оглавявали класации през годините.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !