Дончева с „Д21” срещу АБВ”-то на Първанов

12.11.2010 15:00 | Видян 3717 пъти

Дончева с „Д21” срещу АБВ”-то на Първанов

На митичната вече дата 11.11 за първи път, президентът Георги Първанов вдигна малко завесата, под която криеше неговия тайнствен проект „АБВ”. Президентът метафорично преряза лентата на своята „Алтернатива за Българско Възраждане” пред устремените напред и нагоре погледи на една камара хора от интелигенцията и множество партийни отломки.

Дали г-н Първанов наистина прави партия или не, попитаха госта си снощи Иван & Андрей. След Георги Първанов, има само един изключително подходящ гост, който може да коментира старта на новия проект на президента. Това е жената от редиците на БСП, която никога не се притеснява да каже, каквото мисли и първа обяви желанието си да направи алтернативно ляво движение – Татяна Дончева. Нейният политически проект е вече факт и се казва „Д21”. Взел ли е идеята за новото си политическо движение Георги Първанов от Татяна Дончева? И има ли АБВ политическо бъдеще? Има ли наистина криза в управлението на ГЕРБ? Играят ли театър премиер и президент и имат ли наистина Бойко Борисов и Георги Първанов общи планове за бъдещето, както тя твърди?

Двамата водещи и гостенката им започнаха разговора си с думите: „Честито АБВ!”. Наблюденията на г-жа Дончева са, че на събитието не е имало хора, които не е очаквала. По повод на проекта на Първанов тя каза: „Не съм запомнила историк, който да е оказал влияние във времето, в което е живял!”. Според нея президентът дърпа времето назад и е отишъл чак във Възраждането. Нарече новоучреденото движение „форма на седенка, която може да се проведе в кафене”. „Всички българи, които са седнали на маса, правят същото!” – добави още тя.

Татяна Дончева твърди, че Георги Първанов има съществена роля за сегашното положение на Бойко Борисов в политиката. По нейни думи от БСП много са помагали на Борисов, но са се излъгали, че премиерът „ще им ходи по гайдата”. Тя спомена, че има наблюдения от изборите за кмет на София през 2005 година и зададе реторичния въпрос: „Ако Румен Петков беше освободил Бойко Борисов от поста на генерален секретар на МВР 1 месец по-късно, какво щеше да стане?”

На въпрос дали Първанов и Борисов играят театър или наистина са врагове Дончева бе категорична: „Те се борят само за пари!”.

Според депутатката от БСП Първанов е прав в това, че България не върви на добре. Дончева смята, че българите не са мотивирани в нищо и те не вярват в себе си. Българите се чувстват неуверени, заради последните 20 години, смята тя, и на това се дължи нежеланието им да работят и живеят. „Трябва да направим от България едно добро място за живеене, ако искаме да останем тук!” – добави още тя. „България има нужда да бъде отключена и рестартирана, но не с вечеринки от „Под игото”!” – категорична бе дамата от БСП.

Дончева сподели, че с нейното движение „Д21” иска да работи върху правата на човека, но хората смятат, че това е една „финтифлюшка”, която не е нужна никому. Занимават се и с новия закон „Кушлев”.
Татяна Дончева обясни, че не ревнува от новия проект на Първанов, но иска хората да вярват, че могат да стопират една глупост. „Когато една партия загуби каузата си, тя си губи сърцето!” – каза тя за БСП. За нея в момента няма автентична лява идея. „Аз не напуснах партията, за да не изглеждам предател в очите на хората” – искрена бе Дончева. Лявата поддръжничка завърши разговора доста искрено, но и остро като каза:

„Политиката не е за прости хора! Тя не е за задоволяване на общия вкус и на фризьорките в Обеля!”

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !