Иван Деянов:" Не вярвах,че ще стигна до тук "

04.11.2010 10:46 | Видян 12501 пъти | Гласували 4

Иван Деянов:

Ivan Deyanov или Van Day е едно и също лице, което е свързано с денс музиката у нас. Точно преди 10 месеца,той се завърна от Мини турнето си в най-големите клубове в Македония и сега застава специално пред въпросите на slava.bg, за да разкаже за своят житейски и творчески път като човек и артист.

Разкажи ни за твоите участия? Как хората навън приемат един 20 годишен българин?

През 2008 година, когато издадох първия си ремикс. Лейбълът, с който си партнирах (USB Digital) работеше  с booking агенцията от Македония - Botola Clubbing. Продължих да творя парчета и така,постепенно се превърнах в лице на лейбъла. В последствие Януари 2010  ме поканиха да пускам в нашата съседка. Партитата, които направих в градовете Битоля,Кавардаци и Велес минаха страхотно и  хората ме приеха много добре. Радваха се на музиката ми и това ми се хареса определено. Точно по това време бях пожънал успех с пускането на "Body Sensation", който издадох чрез най-големият колумбийски лейбъл VectoRecords 2.0. Последното парти,което направих бе в Клуб Impact(Велес), като пуснах това парче, хората унемяха в екстаз, а тяхната радост ме зареди на максимум. До този момент нямах участия в чужбина, така че не се поколебах и приех. Имал съм много партита в страната,но тези ще ги помня цял живот.


Daniel Porman и Dinka,са пускали твоят ремикс на "Вода" на Елица И Стоян Янкулов? Как се стигна до това и кога стана това с теб?

Бях в шок когато разбрах това. Все пак това е легенда в клубната музика...зарадвах се много, бях щастлив. Този ремикс на "Вода" ми беше може би един от първите. Тогава на майтап, писах на Елица, да ми даде да го направя и тя се нави...захванах се и всичко се получи. Стана уникален проект,който и до днес,където и да го пусна хората се забавляват искренно, защото чуват българското. Моята музика няма определен стил, аз обичам от всичко по малко, но най - обичам да експериментирам. Повечето диджей искат да имат стил, аз не смятам да го правя. За мен има два вида музика - добра и лоша.


Дочухме,че издаваш парче за легендарният лейбъл Subliminal Rec,на Erick Molios?

(смее се)Хаха вие от Слава всичко знаете.
Ами да правилно сте чули. Преди време се свързах с една много добра гръцка певица, която ми даде свой вокал. Реших да опитам нещо над него, а то взе че стана много добро. Тъй като съм приятел с едно от най-големите имена на американската сцена - Lee Kalt, му го пратих да го пусне и да каже мнение. По време на свое участие с Morilios в New York  самият Erick го е попитал за този трак и така се получи.

Как успя,да стигнеш до успехи като продуцент и диджей, макар че имаше натиск над теб от два сайта за клубна музика у нас?

Това е тема за която мога много да говоря. Като цяло музиката е изкуство, а изкуството е да забавлява хората. Просто в България както всяко нещо и това изкуство е станало само печалбарство. Когато има някой, който е различен и иска да промени нещо в цялата система,знаете какво се случва.....Той винаги е некадърен или винаги е виновен. Това е типично за българите. Те обичат да мачкат нови лица, а също така старите кучета в дадена сфера,не дават никакъв път на нови имена. Това е грозно за мен и затова реших да им го кажа в очите. Виновника винаги е невинен и така се стигна до всичките конфликти. За мое щастие отдавна не обръщам внимание на тях и знам, че един ден ще ме търсят те самите. Гледам си музиката, живота както и лейбъла, който септември открих.

 

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !