Кобрата помете Бедствието

01.11.2010 16:00 | Видян 5905 пъти

Кобрата помете Бедствието

Девета победа от девет мача в тежка категория на професионалния ринг постигна най-добрият български боксьор Кубрат Пулев.

Миналата нощ в Рощок (Гер) 29-годишният софиянец, който е европейски шампион от Ливърпул от 2008-а, размаза американския ветеран Доминик Гуин в осем рунда и съдийската тройка му даде три от три гласа (80-72, 80-72, 79-73). До боя си с Кобрата именитият янки (35) имаше 33 успеха от 40 мача, 22 от които с нокаут. Той бе смятан за един от сериозните претенденти за световната титла в тежка категория и след серия от 24 непрекъснати победи бе наречен Бедствието от Юга.

По план Кобрата трябваше да играе не с Гуин, а с украинеца Олег Платов. Боецът от бившата съветска република обаче за трети път се уплаши от нашия и направи всичко възможно мачът да не се състои, като щабът му поиска мачът да бъде не от 8, а от 10 рунда.

Припомняме, че Кобрата записа осмия си триумф на профиринга през май, когато разцепи 206-сантиметровия богатир Евгени Орлов на гала в Олденбург (Гер). Мачът между двамата беше прекратен в 16-ата секунда на 7-ия рунд заради нечиста игра на 143-килограмовия руснак.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !