Връчват първите сертификати за страната по проект „Нов избор – развитие и реализация”

27.10.2010 11:00 | Видян 2230 пъти

Връчват първите сертификати за страната по проект „Нов избор – развитие и реализация”

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще бъде на посещение днес във Видин. Министърът заедно с кмета на община Видин Румен Видов и изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Росица Стелиянова ще връчат първите за страната сертификати и трудови договори по проект „Нов избор – развитие и реализация”.

В 17.30 часа в залата на Общински съвет – Видин министър Тотю Младенов ще връчи първите 5 сертификата на безработни лица, завършили обубителен курс по проекта. Кметът Румен Видов пък ще връчи  3 трудови договора на лица, започващи работа, осигурена им по проекта.
След връчването на сертификатите и трудовите договори е предвиден кратък брифинг с министър Младенов. Срещата с медиите ще се състои във времето след 18.00 часа в Медийно-информационния център на Община Видин.

Дейността по проекта „Нов избор – развитие и реализация” стартира през месец юли тази година, по Схема BG051PO001-1.1.03 “Развитие” на Оперативна програма „Рзвитие на човешките ресурси”.

Основните цели по проекта са извършване на обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация на безработни лица, регистрирани в дирекции „Бюро по труда”. В предоставяне на професионално обучение и осигуряване на трудова заетост след обученията  се изразяват основните дейности по проекта.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

2026 VW T-Roc се крие на пръв поглед...

Въпреки че този месец празнува седмия си рожден ден,...

Кои са най-добрите дуети на всички...

Бритни Спиърс и Елтън Джон Отдавна Бритни Спиърс не...

Няма коментари към тази новина !