Турция нямала намерение да влиза в ЕС

12.10.2010 17:40 | Видян 3151 пъти

Турция нямала намерение да влиза в ЕС

Вчера в студиото на „Свободна зона” по ТВ+ беше разно-тематично. В първата част на предаването основни теми бяха посещението на германския канцлер Ангела Меркел в България и изминалата вече визита на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, а във втората част на „Свободна зона” българското кино и театър бяха разгледани през призмата на артист, започнал кариерата си в България, но решил да продължи живота си извън страната.

По първите теми, за анализ, водещият на „Свободна зона” Георги Коритаров бе поканил бившият директор на „Булгаргаз” Васил Филипов. В ефира на ТВ+ Филипов заяви, че темата за газопровода „Набуко” доста била профанизирана.  Филипов коментира изказването на Стефан Софиянски преди дни в „Свободна зона”, където през смях бившият премиер заяви, че е нелепо да се строи газопровод между две страни, които не произвеждат газ. Софиянски визираше България и Турция. „Не е възможно да се построи такава връзка”, подкрепи тезата на Софиянски Филипов.

„Твърденията на екипа на Борисов са твърдения на неграмотници. Борисов рискува да стане за смях. България я очаква тежко бъдеще, ако Борисов не се вземе в ръце”, добави още Филипов. Той изрази притеснението, че се очертава ситуация, при която България да няма алтернатива и да стане абсолютно зависима от Русия.

От друга страна, в студиото на „Свободна зона” по ТВ+ Филипов каза, че  „Набуко” не бил решение на България и реалностите били, че засега Турция нямала намерение да помага при изграждането му. „Турция няма намерение да влиза е ЕС. Турция се развива бясно и изпреварва всички наоколо, тя няма да позволи в ЕС някой да й размахва пръст”, бе категоричен бившият директор на „Булгаргаз”.  Като експерт, в края на първата част на „Свободна зона”, той заяви: „Нашата газопреносна мрежа е в опасност от тотално рухване. Сривът наближава”.

Във втората част на предаването „Свободна зона” водещият Георги Коритаров се опита да изтръгне истинската причина за заминаването на една от най-известните и обичани български актриси от миналото -  Ирен Кривошиева. Преди близо 20 години тя заминава за САЩ и започва живота си отначало. Защо го прави – това остава скрито за българската общественост. „Аз не знаех къде отивам. Бях в застой, а съм човек, който трябва да се движи”, разказа Кривошиева, без да споделя повече подробности. За нея Америка е един съвсем различен свят, а в България би се върнала само, ако може непрекъснато да пътува.

От два месеца Кривошиева е в България по работа. Тя сподели, че голяма част от българските актриси не се крижат за външния си вид, който е техният своеобразен професионален инструмент. За нея, като цяло, в българското актьорско съсловие липсвала искреност и откритост. „Не беше този начинът на протест. Ако аз трябваше да го организирам, щях да го направя по друг начин”, коментира действията на продуцентите и режисьорите, които напуснаха филмовия фестивал „Златната роза” във Варна в знак на протест срещу нарушенията на Закона за кино. Кривошиева не е съгласна с това да бъдат въвличани хора като нея в проблеми, които по никакъв начин не ги засягат.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мъж разказа какво е преживяването на...

Запален пътешественик хвърли светлина върху това какво...

Транс жената Джесика Алвес се...

Джесика Алвес е на лов за любов и разкри, че е...

Няма коментари към тази новина !