СОФИЯ ПОДКРЕПИ СОЦИАЛНА КАУЗА С НОВ ПРОЕКТ

04.10.2010 09:40 | Видян 3864 пъти

СОФИЯ ПОДКРЕПИ СОЦИАЛНА КАУЗА С НОВ ПРОЕКТ

„Съдбата ме срещна с Владислава. Тя е майка на седемгодишния Марти, страдащ от аутизъм – заболяване, което по официални данни в България имат 16 000 деца.”, започва разказа си певицата. Така се заражда и идеята за новия проект на София, който тя решава да посвети на каузата на Владислава.

Всъщност каузата на Владислава, председател на Фондация „Майки и приятели на деца аутисти: „Трябва да чуете за нашите деца!” не е парична. Фондацията няма обявена банкова сметка, където да набира средства. Целта на кампания, която майките стартират, е по-голяма социална информираност. За развитието на децата аутисти е от изключително значение да се социализират в нормална среда – да посещават „нормални” училища и да контактуват с „нормални” деца. Ето защо майките се заемат да обяснят на хората какво е аутизъм, да информират обществото.

София приема каузата присърце. Краси от Д2 написва парчето, а Гери Турийска – текста. „Силна съм” е мелодична балада посветена на тези силни жени, които се борят за бъдещето децата си. Това е песента, под чието мото ще се проведе и кампанията за информираност. Ще бъде заснет и видеоклип.

В подкрепа на кампанията се включиха още Ники Кънчев, Део, Ани Пападопулу, Марта Вачкова, Гала, Влади Ампов - Графа, Дидо от Д2. Фотографът Ангел Коцев подари фотосесия, чиито снимки ще бъдат показани в специална изложба, както и разпространени на билбордове в цялата страна.

На 20-ти Октомври, Сряда, от 20:00 часа певицата кани всички свои почитатели да подкрепят идеята на концерт в Sofia Live Club. Събитието е част от кампанията. София ще изпее „Силна съм”, както и други свои хитове. С нея ще свирят Краси Тодоров – клавир, Ангел Дюлгеров – китара, Радослав Славчев – бас, Росен Ватев – барабани.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !