Янчо Таков: Свикнах с изрода, който се явявам!

23.09.2010 12:00 | Видян 20861 пъти | Гласували 2

Янчо Таков: Свикнах с изрода, който се явявам!

Янчо Таков е софийска легенда. Син е на един от най-големите политици и държавници в България от соцепохата Пеко Таков. Възпитаник е на култовата Английска гимназия от нейните най-силни години. Архитект, водещ на Всяка неделя, автомобилен състезател, след Голямата промяна и бизнесмен. През последните години той се е оттеглил от деловия и светския живот. Живее в боянската семейна къща на прословутата хай-улица Секвоя, където редом с него и Жени Живкова се подвизават политици, олигарси, дори вечният му тв противник Кеворк Кеворкян.


Господин Таков, различен ли изглежда животът от позициите на дядо?

Пожелавам го на всеки! Има магия в това...

Не се ли изкушавате и Вие като Иван Славков да се отдадете на мемоари? Прегледахте ли неговите?

Още смятам да живея. Така,че ми е рано да пиша мемоари. Книгата на Славков я четох, но не я коментирам...

Съжалявате ли за епизода Лили Иванова във Вашия живот?

Обикновено, когато твои колеги любопитстват за личния ми живот, никога не минават без Лили Иванова, Кеворк, затвора, положениението на покойните ми родители, моите цистерни изпит алкохол, комар, разврат и всякакви най-внезапни безобразия. И ти не падаш по-долу. Така, с годините свикнах с изрода, който се явявам и затова няма да оспорвам нищо, което се казва и пише за мен. Някой трябва да бъде лошият пример. Е, този лош пример съм аз. Даже му симпатизирам на изрода вече...Та на въпроса - как да съжалявам?! Това беше любов, а не епизод.

Какво ви раздели?

Вероятно,че трябваше да я деля с работата ѝ.

Простихте ли й?

На такива като Лили (а те са малко) Господ им е простил, когато са се родили. Така че едва ли има значение моята прошка.

Оставили сте на певицата апартамент в кооперация на УБО, издали сте й дипломатически паспорт с рождена дата 1945 г. - толкова дързост заслужаваше ли си?

Аграрен въпрос,но ще отговоря-един джентълмен просто си тръгва. Другите опции са неприемливи. Колкото до паспорта: да, така е, но тя донесе на България награда, равна на първата от фестивала във Виня дел Мар - Чили. Значи, заслужавала си е толкова дързост.


Бързо ли я забравихте?
Кой си забравя любовите?!Следващият епизод е любовта Ви с телевизията - хубави спомени ли Ви остави този флирт?

Никога не съм гледал несериозно на телевизията. Архитект съм - отначало проектирах декори, после правих сценография. Оказа се, че имам над двеста постановки, няколко телевизионни театъра, два пъти съм бил художник - постановчик на Орфея, имам няколко телевизионни филма...Не е малко за три години работа в постановъчния отдел. После заминах на специализация в Съединените (с извинение) Американски Щати,където учих общи комуникации (General comunications). Оставих на Българската телевизия две предавания - Всяка неделя и Добро утро,а получих хубави спомени.


Виждали ли сте се през всичките близо 30 години след това с Кеворк Кеворкян? Ако се засечете - все пак живеете на една улица - поздравявате ли се?
Да, два пъти. Ако се "засечем" ще го поздравя. Така правят културните хора, нали?
Обичате ли днес да гледате телевизия? Кои предавания следите, а кои не можете да понасяте?


Не обичам да гледам телевизия! Но телевизорът вкъщи стои винаги включен на ВВС, защото нямам радио. Днес телевизиите (българските) приличат на разтворен труп на маса за аутопсии, изваден току-що от басейна с формалин.


След Десети ноември сте се занимавали с бизнес - защо не Ви дадоха да купите Винпром Поморие?

Защото, както се беше изразил Златомир Орсов* (помните ли го тоя?!) не съм бил в техния списък.

*Златомир Орсов беше депутат от БСП, смятан за близък до тогавашния олигарх Красимир Премянов. Юристът беше поставен от пресата в приятелския кръг Орион на премиера Жан Виденов. Кръгът бе свързан с изчезването на превод за милиони на руския бизнесмен Чорни. Принцесата на Орион Веска Меджидиева живее в ЮАР от години. Там издъхна и тогавашният и съпруг, олигарх и син на легендарен генерал от Държавна сигурност Румен Спасов

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !