Матеус поема България

21.09.2010 13:20 | Видян 5396 пъти

Матеус поема България

Легендата Лотар Матеус е новият треньор на националния отбор по футбол. Очаква се шефовете на БФС да потвърдят новината след 15,00 ч., когато започва Изпълкома. Лотар ще е начело на България до края на квалификационния цикъл за Евро'12, но не се знае дали ще води отбора срещу Уелс на 8 октомври. Има вариант на Острова нашите да са с треньорски тандем Любо Пенев/Михаил Мадански.

Матеус спечели битката за треньорския пост в конкуренцията на сърбинът Радомир Антич. Освен тях в БФС са били обсъждани още 15 имена. Иначе общо кандидатурите са били 40.

Матеус бе безработен от година и половина. За последно той води израелския Макаби Нетаня, като именно с този отбор той отпадна от родния Черно море в турнира за Купата на УЕФА през сезон 2008/09. Преди това немската легенда е тренирал Рапид Виена, Партизан, Унгария, Атлетико Паранензе и Ред Бул Залцбург.

Странно защо Радомир Антич не бе предпочетен въпреки уникалната си визитка. Той е единственият треньор, водил трите големи в Испания - Реал М, Барселона и Атлетико М. Освен това под негово ръководство Сърбия се класира за Мондиал 2010, където обаче комшиите претърпяха тотален крах и отпаднаха още в групите, въпреки че победиха Германия. Антич бе уволнен от Сръбската футболна федерация преди няколко дни, защото отборът започна трагично квалификациите за Евро 2012.

снимка:football.de

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !