Томатито и Пако де Лусия в програмата на Фламенко Биеналето

10.09.2010 09:20 | Видян 2825 пъти

Томатито и Пако де Лусия в програмата на Фламенко Биеналето

Тази година е особено важна за най-големия фламенко форум в Испания, защото се честват 30 години от съществуването му. Затова за първи път откриващият концерт на Фламенко Биеналето ще се проведе на "Плаза де Торос" в Севиля с грандиозен концерт на каталунския певец Мигел Поведа. Акцентът в програмата на престижния форум е сложен върху гласа във фламенкото и цикълът концерти, в които ще се изявят артисти като Естрея Моренте, Росарио Ла Тремендита, Давид Лагос (гостували в София през 2007, 2008 и 2009 г)  Есперанса Фернаднес, Арканхел, Марина  Ередия  се нарича  "Historias de Viva Voz".

 Но освен това на Фламенко Биеналето е застъпена и силна китарна и танцова програма. . В областта на танца ще преставят новите си спектакли Фарукито, Ева Ла Йербабуена, Мария Пахес, Рафаела Караско, Рафаел Кампайо и Исабел Байон(гостувала в София през миналата година).

Двете основни имена във фламенко китарата днес ще се представят на сцената на театъра "Маестранса" в Севиля – това са Пако де Лусия  и Т оматито. Билетите за повечето от концертите са продадени броени часове след пускането им в продажба, като за откриващия гала концерт на "Плаза де Торос" биват продадени онлайн 6000 билета за 24 часа, като ден след това свършват и местата, предлагащи се на касата на арената. Севиля тръпне в очакване на началото на тазгодишното Фламенко Биенале, чийто плакат е дело на художници на графити.

Едно от великите имена в програмата на Фламенко Биеналето ще видим и в София два месеца по-късно - Томатито и неговият септет ще представят отличения с награда "Грами" албум "Aguadulce" на 27 ноември на сцената на зала 1 на НДК от 20:00. На сцената Томатито ще бъде съпроводен от китарата на Ел Кристи, кахона  и перкусията на Рамон Порина, танцьора Хосе Майа и  певците Гийермо Хименес и Симон Монтеро.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сузанита обикаля Монако по сутиен

Скандалната певица Сузанита заложи на оскъдно облекло,...

Българското име на Тибър - реката,...

Дълго време търсех паралели между името на река Тибър -...

Няма коментари към тази новина !