Хоризонт прави концерт на Сигнал

19.08.2010 10:15 | Видян 2532 пъти

Хоризонт прави концерт на Сигнал

На 21 август (събота), от 19.00 часа, на арт-сцената пред НДК програма Хоризонт на БНР прави голям концерт на група Сигнал. Събитието ще се излъчва директно в ефира на националното радио и ще се осъществи под мотото Светофарите светят зелено…за българската рок музика. Светофарите светят зелено е сред любимите рефрени на състава.

По време на концерта динозаврите от Сигнал ще представят песни от предстоящия си нов албум, който се очаква да излезе на музикалния пазар през октомври. Пилотният сингъл от него Може би ще доживея, вече звучи премиерно в ефира на най-слушаната медия.

Историята на Сигнал като група тръгва от студиата на БНР през 1978 г., а първата им авторска песен Любов е представена за първи път в предаването-емблема  за БНР и Хоризонт – Музикална стълбица с Йордан Георгиев.

С името на известния музикален журналист е свързан и първият концерт на големите рок музиканти през същата година в зала Фестивална, където Йордан Георгиев е водещ.

“Най-слушаното от българите радио избра любимата на поколения българи група за кулминация на Лято с Хоризонт 2010, казва програмният директор на Хоризонт Калина Станчева – Идеята е БНР да застане зад качествената българска музика не само в ефира си, но и като продуцент и притежател на най-голямото звукозаписно студио в България. По повод 40-годишнината на програма Хоризонт, която ще отбележим през януари, сме поканили Сигнал да запишат акустичен концерт в нашето студио.”

Техен e и първият албум, който Рекламно-издателската къща на БНР ще  издаде през 2011 г. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Няма коментари към тази новина !