Рут Колева със запомнящо участие на Spirit of Burgas

26.07.2010 14:00 | Видян 4084 пъти | Гласували 1

Рут Колева със запомнящо участие на Spirit of Burgas

Запомнящо се участие ще запише Рут Колева на тазгодишното издание на Spirit of Burgas.

Специално за своите фенове изпълнителката ще представи чисто новия си проект, разработен съвместно със Стив Хартли Бенд (Steve Hartley Band). Очаква се Рут да излезе на Blues & Jazz сцената на фестивала в компанията на холандеца Стив Хартли (бас и вокал), Васил Вутев – Васето (барабани), Петко Дреников – Пеко (китара), Джеф Холи (саксофон) и Филип Александров – Фичо от Phuture Shock (клавир). Датата е 13 август, а музикантите ще свирят непосредствено преди The Prodigy. Към групата ще се присъедини и вълшебният саксофон на Джеф Холи (Jeff Hollie) американец, който живее и свири в Холандия, записал участие в различни проекти, измежду които и с музиканти като Франк Запа и Бони Райт.

Това, което феновете могат да очакват е оригинален микс от пи-фънк, хип-хоп, соул, латин и джаз – бленда, или както самия Стив Хартли определя стилът на проекта – спейсфънк (spacefunk).

Приятелството между Рут и Стив започва от Холандия. Но предложението за съвместен проект идва от барабаниста Васил Вутев - Васето, който също като Рут от години живее в страната на лалетата. Стив и Васил се познават и свирят заедно от години. Постепенно се заражда и идеята да съчетаят своето фънк и ню соул звучене с вокалите на Рут. За пръв път проекта им Стив Хартли Бенд ще бъде представен на българска сцена именно на Spirit of Burgas 2010. Междувременно Стив Хартли продължава да работи по соловия си проект Step into the light, а Рут Колева върху своя пореден сингъл и дебютен албум, който почитателите й могат да очакват през есента.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Няма коментари към тази новина !