На 6 май започва Lovech Party Fest

29.03.2008 09:15 | Видян 7483 пъти | Гласували 3

На 6 май започва Lovech Party Fest

За трета поредна година от 6 до 11 май в гр.Ловеч ще е проведе вече традиционния музикален фестивал Lovech Party Fest 2008, в който участват изпълнители от българската и световната музикална сцена. Тази година подборът от музикални стилове е по-разнообразен от всякога. На една сцена ще бъдат събрани Dr. Alban, Ace of Base, Ja Rule, Maxi Jazz (от Faithless), Twisted Sister и W.A.S.P. Сред подгряващите български групи са Румънеца и Енчев, Ъпсурт и Лора Караджова, P.I.F., Ренегат и Соларис.
Подобно на предишните си издания и тази година фестивалът ще бъде безплатен за меломаните.
Официален гост на събитието отново ще бъде българския президент Георги Първанов.
“През последната една година предоставихме на българските меломани много незабравими моменти с някои от най-добрите български и чужди изпълнители. Участието ни в Ловеч мюзик фест беше сред тези стойностните културни събития през 2007 г. и се радвам, че и тази година направихме възможна срещата на българската публика с любими изпълнители от световната и българската музикална сцена”, заяви Мария Тойчева, старши мениджър маркетингови комуникации.
Музикалният фестивал стартира през 2006 г. под името Lovech Rock Fest 2006 с участието на групите Opus, Smokie, Slade, Sweet, Nazzareth и Uraih Heep и подгряващи групи – TE, Safo, БТР, Slang, Щурците и Ахат.
Второто издание на фестивала носи името Lovech Music Fest 2007 и беше официално открито с концерта „40 години Щурците”. В програмата участват и популярни имена като Eruption, Hermes House Band, Supermax и Hot Chocolate. Сред подгряващите групи през 2007 г. и изпълнители са Фамилия Тоника, Силвия Кацарова и LZ, Мастило, Деси Тенекеджиева и група Inside,БТР. Кулминация в миналогодишното издание на фестивала бе концертът на Еurope, който събра близо 50 000 фена на площада в Ловеч.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Епитропов заменя Мицин като един от...

Плувецът Любомир Епитропов заменя своя съотборник Петър...

Четвъртият патриарх – Изборът на...

На 30 юни, неделя, Българската национална телевизия ще...

Няма коментари към тази новина !