VW ще купува Zastava

30.03.2008 09:09 | Видян 4411 пъти | Гласували 1

VW ще купува Zastava

От "Фолксваген" смятат да разгледат сериозно възможността за закупуване на сръбският автопроизводител "Застава", който в момента е собственост на сръбската държава, за да получи достъп до производствени възможности в Източна Европа - регион известен с все още евтината си и същевременно обучена добре работна ръка, съобщава сериозното германско бизнесиздание "Ханделсблат".
Представител на "Фолксваген" e споделил, че все още няма реално решение кога да се предложи оферта на Сърбия за нейния автопроизводител, информира "Автопрес 2001".
В момента 99,9% от "Застава" е притежание на сръбската държава, която има намерение да запази за себе си само 1% от компанията. Срокът за подаване на оферти за закупуването е до 15 април.
Предприятието пострада много сериозно от американски бомбардировки, извършени под предлога, че там се извършва ремонт на танкове, но сега производството е частично възстановено, а оригиналния капацитет на завода, построен с помощ от ФИАТ, е за над 200 хил. автомобила годишно.
През годините на социализма са правени автомобили по лиценз на ФИАТ. В момента се произвежда и в малко бройки модела "Застава 10", направен на базата на предишния модел на "ФИАТ Пунто".

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

2026 VW T-Roc се крие на пръв поглед...

Въпреки че този месец празнува седмия си рожден ден,...

Кои са най-добрите дуети на всички...

Бритни Спиърс и Елтън Джон Отдавна Бритни Спиърс не...

Няма коментари към тази новина !