Байгън от размазване

12.07.2010 13:15 | Видян 3135 пъти | Гласували 1

Байгън от размазване

“Досега по концертите на Веско летяха кюлоти и пликчета, сега вече ще летят и ФУРАЖКИ... ех падение!”
“Защо само фуражки? Напълно си е заслужил да го засипят и с носени милиционерски долни гащи 50-ти номер и нагоре :)”
Това са два красноречиви от над 300 коментара, написани за броени минути в dnes.bg по повод удивителната духовна полюция, представяна за “химн на МВР”.

Ако бях на мястото на министър Цветанов, щях да съм забранил тази песен, още преди да е видяла бял свят. Досега тя е най-страшният заговор срещу МВР на стари бесепари.

Веднага обяснявам защо:
Не, защото веднага се появиха съмнения, че мелодията май е крадена от сходен милиционерски химн на Шаински от съветските времена, а лайтмотивът от Маяковски. Макар това да е наказуемо от закона престъпление, а нашата полиция се бори с културното пиратство – справка операция Читанка.
Не и заради факта, че Веско Маринов броени дни по-рано блъсна човек на жълтите павета в сърцето на София. Пък дори не се извини. Ами нахално обвини пешеходеца, сякаш сам не е сгазил закона.

Забраната на “химна” се налага най-вече, понеже това е байгънът – точка на достигане на гадост от сладост. То бива подмазване за една година, бива, ама това вече е налудничава работа. Дори по времето на Тодор Живков не е имало такава размазня!
Защо щях да се откажа от Веско, ако бях Цецо?
Ами същият този трубадур по сладникав начин, ама малко по-умерено, се подмазваше на другаря Жан Виденов, което му донесе славата на любимец на червените баби и стотици хиляди в сметките за 15 години, ако ги е декларирал, разбира се.
За Цветанов по-важното е друго. Знаем го политическия край на Виденов броени месеци, след като през лятото на 1996 г. в НДК му припяваше Веско Маринов. Някакси не ни се иска да пожелаваме подобен финал на сегашното управление, на което вицето е символ номер едно – тази седмица се появиха новите рейтинги, в които той къса премиера вече не с 2, а с цели 4%.

А за Веско е сигурно – ще се отрече и от ГЕРБ, когато му дойде времето, както вече го стори с червените. Дали някой наистина обича предателите?!
Напомням, че неслучайно Бойко Борисов използва родния на Веско град Полски Тръмбеш за кодош и диагноза след победата си на местните избори през 2007 г.
Никой не е забравен! Нищо не е забравено!

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мъж разказа какво е преживяването на...

Запален пътешественик хвърли светлина върху това какво...

Транс жената Джесика Алвес се...

Джесика Алвес е на лов за любов и разкри, че е...

Няма коментари към тази новина !