Лагерфелд налага блясък за Chanel

07.07.2010 10:45 | Видян 2737 пъти | Гласували 1

Лагерфелд налага блясък за Chanel

Под стъкления покрив на парижкия Palais Royal, модната къща Chanel изръмжа с пищно шоу на висша мода, намек за зрелищността и разкоша на Русия от времето на династията Романови.

Отдалечавайки се съществено от носещите знака на Chanel жакети от черна вълна, бяла елегантност и перли, дизайнерът Карл Лагерфелд прегърна пайетите и дрънкулките в серия облекла от висшата мода дълги до коляното, които изглеждаха предизвикателно във времето на икономическа криза. Някои костюми се кичеха със златен брокат, интригуваща бродерия и кожена подплата.

Цветовете – земни тонове и тъмно червено – бяха топли и напомняха гоблените в затъмнените коридори на византийската църква от 18-ти век. Моделите се разхождаха под и около 15-метров лъв – ода, според дизайнера, на астрологичния знак на митичната основателка на къщата Коко Шанел. Въпреки разкоша дизайнерът заяви, че шоуто се е стремяло към простота, отбелязвайки, че никоя от дрехите не е с дължина до пода, традиционна за висшата мода. Лагерфелд, който е на почти 75 години, не показва признаци на умора и превърна Chanel в могъщата къща на френската висша мода.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Александра има човек до себе си:...

"С Александра сме официално разведени. В Инстаграм си...

Учените откриха „трето състояние“...

В научнофантастични филми като „Франкенщайн“ и...

Няма коментари към тази новина !