Отваря врати най-модерният и голям завод за рециклиране в цяла Източна Европа

23.06.2010 13:30 | Видян 4641 пъти

Отваря врати най-модерният и голям завод за рециклиране в цяла Източна Европа

На 28 юни, понеделник, от 12:00 ч., в централната база на фирма НАДИН EАД в гр. София, район Нови Искър, ще се проведе пресконференция по повод откриването на най-големия и модерен завод в Източна Европа за рециклиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

Министър-председателят на Република България, г-н Бойко Борисов ще открие новия завод. На събитието са поканени още министърът на околна среда и водите, г-жа Нона Караджова, министърът на икономиката, енергетиката и туризма, г-н Трайчо Трайков, министърът на земеделието и храните, г-н Мирослав Найденов, председателят на комисията по околна среда и водите към Народното събрание, г-жа Искра Михайлова-Копарова, кметът на Столична община, г-жа Йорданка Фандъкова, както и партньори на компанията, лидер в модерното рециклиране у нас.

Инсталацията в Нови Искър разполага с единствената работеща в България система за преработка на хладилници и кинескопи, машина за рязане на флуорeсцентни лампи, както и с дестилатор за извличане на живак от продуктите, в които се съдържа. Капацитетът на завода е достатъчен да покрие обема отпадъчна техника не само у нас, но и на съседните страни. Проектирането, изграждането, доставката и пускането в експлоатация на инсталацията са извършени от световния лидер в областта на преработването на излязла от употреба техника Adelmann GmbH.

Съоръженията на фирма НАДИН ЕAД са проектирани и произведени в съответствие с Европейските стандарти и директиви и отговарят на изискванията на немската Асоциация за технически надзор TUV.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Теория на замърсяването

Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Няма коментари към тази новина !