Живота и творчеството на Райна Кабаиванска в книга

25.05.2010 17:45 | Видян 4509 пъти

Живота и творчеството на Райна Кабаиванска в книга


Издателство „Ентусиаст” и музикалният журналист и контратенор Марин Бончев зарадваха почитателите на певицата с биографичната книга „Ангелският глас Райна Кабаиванска”, посветена на световноизвестната българска оперна прима.

Огромната любов и преклонението на българския народ към Райна Кабаиванска, на милионите почитатели на операта, стотиците репортери, редактори, публицисти, на нейните приятели и неприятели, на световните музикални величия на ХХ век, на най-изтъкнатите музикални критици и анализатори у нас, провокират Марин Бончев да напише тази книга. Тя е знак на признание и обич към твореца и дипломата, издигнал българското знаме на най-високото място в световния оперен театър.

Наред с богатия си оперен репертоар от арии, в концертната си дейност Райна Кабаиванска включва и Реквием на Верди. За първи път тя го изпълнява на 20 септември 1968 г. в Болоня. В оценката от онова време пеенето на българката е наречено ангелско. А Реквием може да се пее само от истински ангели. Ето защо авторът Марин Бончев озаглавява тази книга „Ангелският глас Райна Кабаиванска”.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !