Първите балкански музикални награди събират едни от най-големите звезди на Балканите

11.05.2010 12:20 | Видян 11539 пъти

Първите балкански музикални награди събират едни от най-големите звезди на Балканите

БНТ1 и Балканика мюзик телевижън ще излъчат директно от 21.00 ч. на 16 май церемонията по награждаването на Първите балкански музикални награди. На пл. Ал. Батенберг на една сцена ще се съберат да пеят едни от най-големите звезди на Балканите. Единадесет песни ще се конкурират за ПЕСЕН НА БАЛКАНИТЕ ЗА 2009 Г.” – по една от единадесетте балкански държави -  като певците ще ги представят, за да могат милионите зрители на Балканите – и не само, да гласуват за своя фаворит със СМС-и.

В конкуренция ще влезнат песните, изпълнявани от Флори (Албания), Дино Мерлин и Емина Яхович (Босна и Херцеговина), дуетната балада на Крум и Емануела (България), Сакис Рувас (Гърция), Каролина Гочева (Македония), група “Акчент” (Румъния), Таня Жагар (Словения), Желко Йоксимович (Сърбия), Хадисе (Турция), група “Колония” (Хърватска), Ненад Черанич (Черна гора).

Освен изпълнителите на номинираните песни ще има и специални гост-изпълнители. Анна Виси, която идва, за да получи статуетката си за “Принос към развитието и популяризирането на музиката от Балканите”, ще изпее една от най-популярните си песни. На сцената ще се качат също да пеят Цеца Величкович (Сърбия), Оливер Мандич (Сърбия), Северина (Хърватия), Йоргос Яниас (Гърция), Миро (България). Водещи на церемонията са изпълнителният директор на Балканика мюзик телевижън Камен Воденичаров и популярната Даниела Янков-Арнаудов.

Ще бъдат обявени и победителите в категориите “Изпълнител”, “Изпълнителка”, “Дует/група” и “Видеоклип”, за които гласуването приключва в сайта www.balkanika.tv на 13 май в 24.00 ч.

По време на грандиозния шоу-спектакъл на сцената ще се качат общо над 200 души участници – певците, музиканти и танцьори. Първите балкански музикални награди ще съберат още над 150 души продуценти, бизнесмени и чужди журналисти, които ще присъстват на Церемонията. Тя ще се излъчва освен по БНТ1 и Балканика МТВ, и във всички държави на Балканския полуостров, като телевизионните екипи на медийните партньори наброяват над 60 души, а акредитации са заявили 25 чуждестранни медии.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !