Пребитият журналист Огнян Стефанов в "Горещо"

16.04.2010 13:45 | Видян 4819 пъти

Пребитият журналист Огнян Стефанов в

На 22 септември 2008 година журналистът Огнян Стефанов е пребит с чукове. Тази събота, 17 април от 22:40 часа, в студиото на телевизионния таблоид „Горещо” той разказва за побоя над него, за комата и възстановяването си след нея, за сайта „Опасните” и за книгата си „Кома”.

В злополучния ден Огнян Стефанов има уговорена работна среща с Евелин Банев – Брендо и адвокатът му в столичен ресторант. Поводът за срещата е публикуване на реклама в сайта  frognews.bg и интервю, което журналистът иска да направи. Излизайки от ресторанта след срещата Огнян Стефанов чува някой да го вика по име и се обръща. В следващият момент върху него се изсипват множество тежки удари с метални предмети. Журналистът си спомня, че Брендо и адвокатът се опитали да му се притекат на помощ: „Това го чух! Но повече не знам какво е станало!” Седмици по-късно разбира, че Брендо и адвокатът му са били неутрализирани от друга група нападатели, която е изчаквала острани. Резулатът от това е счупен нос за Евелин Банев и няколко счупени ребра за адвоката. „При загуба на два литра и половина кръв не се предвижда човек да оцелее!... Това, че аз останах жив, е чиста случайност! Това не е благодарение на това, че те са ме пощадили!” – коментира Огнян Стефанов и споделя мнението на лекарите, според които травмите сочат, че това е било опит за убийство. „Във филма, в който участвах, героят не умира красиво и патетично! Бях раздробен, бях разфасован, чувствах отвсякъде кръв! Няма нищо героично в това! Не е хубаво човек да умира по този начин – в това съм убеден!... Близките са пред очите ти, тогава, когато се спуска споменатия мрак!”

В резултат на жестокия побой Огнян Стефанов е в кома четири дни. Споделя, че след пробуждането си не е можел да проумее случилото се: „Знаех, че ми се е случило това, но не исках да повярвам!” Следват много операции, трудно и мъчително възстановяване, ужасни болки: „Аз бях „оттатък” – не е по-страшно, отколкото „отсам”!... На мен ми е трудно да изброя всички щети, но счупванията на двата крака и двете ръце... и на гръбначния стълб са много... И са много тежки!”

Освен болката с пробуждането идват и много въпроси без отговори – кой, защо, защо точно аз... „Човек, ако притежава средно-аналитични способности, не е трудно да се ориентира в подобна обстановка и да си направи съответните изводи... Това не ти дава право да сочиш с пръст и да казваш: „Този ме поръча! Този ме транжира!” За себе си имам някакви отговори... Разбира се, имам някакви съмнения и колебания...”
За съмненията, подозренията, колебанията, разочарованията от „приятели“ и очарованието от възвърнатия живот – Огнян Стефанов в „Горещо“.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !