В Канада полудяха по Бяла роза

01.04.2010 10:40 | Видян 3836 пъти | Гласували 1

В Канада полудяха по Бяла роза

След като посрещна Лазаровден в далечна Канада, за Великденските празници, Славка Калчева ще бъде в родния Ямбол. Българската общност в Торонто и Монреал дълго ще говори за двата пролетни концерта на “розата” на българския фолклор. Една от най-желаните песни от сънародниците ни, живеещи в Северна Америка бе легендарната Бяла роза. На концертите на Славка Калчева в Канада освен българи имаше и много канадци, дошли да се запознаят с балканския фолклор, информира planeta.tv.
В Северна Америка народната певица отнесе и последния си двоен фолклорен албум, озаглавен “Бяла роза и още нещо”. Песните, включени в него проследяват дългогодишната солова, музикална кариера на обичаната народна изпълнителка.
“Щастлива съм, че зарадвах с песните си българите, живеещи толкова далеч от Родината”, сподели Славка Калчева. Въпреки краткото време, което прекара в Канада, тя успя да се срещне с много български фамилии в Торонто и Монреал. Певицата бе впечатлена от силния дух и темперамент, който са запазили въпреки хилядите километри от България. Родните традиции и обичаи българите в Канада показаха на Цветница и споделиха с певицата плановете си за Великден.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Няма коментари към тази новина !