Миро на Евровизия с любимото си число - 13

23.03.2010 17:15 | Видян 4382 пъти | Гласували 1

Миро на Евровизия с любимото си число - 13

Днес, в 16.00 часа българско време, в норвежката столица Осло се изтегли жребият за определяне реда на изпълнение на Конкурса за песен на Евровизия. По правилата на теглене на жребия, във всеки от двата полуфинала се изтеглят по две т.нар. „уайлд карти”, които дават възможност на представителите на страните участнички сами да изберат под кой номер ще се състезават.
България получи този шанс за втора поредна година. Мария Илиева, ръководител на българската делегация и директор на „Международно сътрудничество и фестивали” на БНТ каза, че по желание на българския представител в Евровизия Миро, той ще се състезава под номер 13.
„Това е още един знак, още едно потвърждение, подкрепящо увереността ни, че отиваме на Евровизия не да се представим достойно, а за да спечелим. В двата месеца, които ни остават трябва  всички да мобилизираме цялата си воля и желание за победа,  за да стане тя факт. Нека за първи път в своята история ние българите да се обединим за кауза, която е българска и не идва отвън, а от сърцата ни. Уверявам ви, че аз ще дам 100 % от себе си, за да можем да си подарим тази победа, от която всички имаме нужда”, сподели Миро веднага след изтеглянето на жребия.

България участва във втория полуфинал, който ще се проведе на 27 май 2010 г, в Осло. В този полуфинал се състезават общо 17 държави. Само 10 от тях ще се класират за финала (29 май 2010 г.).

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Звездна кухня – 120 рецепти от любими...

Любимите филми ни даряват не само с дълбоки емоции, но и...

Хотел Marinela Sofia - петзвездният...

Звездите на световния тенис започват да пристигат в...

Няма коментари към тази новина !

*}