Миро на Евровизия с любимото си число - 13

23.03.2010 17:15 | Видян 5506 пъти | Гласували 1

Миро на Евровизия с любимото си число - 13

Днес, в 16.00 часа българско време, в норвежката столица Осло се изтегли жребият за определяне реда на изпълнение на Конкурса за песен на Евровизия. По правилата на теглене на жребия, във всеки от двата полуфинала се изтеглят по две т.нар. „уайлд карти”, които дават възможност на представителите на страните участнички сами да изберат под кой номер ще се състезават.
България получи този шанс за втора поредна година. Мария Илиева, ръководител на българската делегация и директор на „Международно сътрудничество и фестивали” на БНТ каза, че по желание на българския представител в Евровизия Миро, той ще се състезава под номер 13.
„Това е още един знак, още едно потвърждение, подкрепящо увереността ни, че отиваме на Евровизия не да се представим достойно, а за да спечелим. В двата месеца, които ни остават трябва  всички да мобилизираме цялата си воля и желание за победа,  за да стане тя факт. Нека за първи път в своята история ние българите да се обединим за кауза, която е българска и не идва отвън, а от сърцата ни. Уверявам ви, че аз ще дам 100 % от себе си, за да можем да си подарим тази победа, от която всички имаме нужда”, сподели Миро веднага след изтеглянето на жребия.

България участва във втория полуфинал, който ще се проведе на 27 май 2010 г, в Осло. В този полуфинал се състезават общо 17 държави. Само 10 от тях ще се класират за финала (29 май 2010 г.).

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

Няма коментари към тази новина !