Александър Антонов с награда за операторско майсторство на София Филм Фест

16.03.2010 13:45 | Видян 4305 пъти | Гласували 1

Александър Антонов с награда за операторско майсторство на София Филм Фест

За втора поредна година в партньорство със „Cinemafia” в рамките на 14-тия Международен София Филм Фест беше реализирано ФИЛМОВО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО - Sofia Short Challengе. В самото начало на фестивала беше обявен конкурс за късометражни филми без жанрови ограничения на тема „Просто така – като случка. Без край”. 

Екипите, които участваха в „Предизвикателството”,  разполагаха със 120 часа за да измислят, заснемат, монтират и предадат филмите си. Бяха представени 36 филма, а журито, оценяващо лентите, бе в състав Иван Владимиров – режисьор, Валери Йорданов – актьор, Иван Рамляк – режисьор.

Прожекцията на късометражните филми се състоя на 14.02.2010 г. в кино Люмиер, като за първи път тази година Кодак връчи и Специална награда за операторско майсторство. Приза отнесе Александър Антонов за съвместния късометражен филм “Жълто” на Фиийлми крю и Вагабонти. Режисьор на лентата е Иван Юруков. Наградата дава възможност на двата екипа за осъществяване на обещаващ бъдещ проект, който дава заявка за качествено българско кино.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !