И Васа Ганчева скочи срещу чалгата

19.02.2010 16:20 | Видян 8335 пъти | Гласували 1

И Васа Ганчева скочи срещу чалгата

Режисьорката Васа Ганчева също се присъедини към интелектуалците, които обявиха война на чалгата. Видната телевизионерка е възмутена най-вече от това, че фолкът се попива в ценностната система на младите. Така тя се присъедини към личности като Нешка Робева и Васил Найденов, които водеха медийни войни с фолка.
Ганчева заклейми кръчмарския жанр от ефира на авторското си предаване "С вас е Васа", когато специален гост й бе младият изпълнител Александър Александров - Алекс. Тя поздрави събеседника си, че не се е изкушил да залитне към чалгата, както някои звезди измениха на попмузиката, за да
осигурят препитанието си в изминалите години. Легендата на БНТ изказа препоръка към госта си творците да бъдат по-единни в борбата с пошлия вкус.

И двамата бяха окуражени от канонадата зрителски обаждания на едно от най-гледаните предавания на първи канал. В момента Алекс подготвя диск с най-доброто от четирите си албума с  фолклорни и стари градски песни, поднесени характерно за него в модерни аранжименти. Същевременно певецът се завръща към своето основно амплоа - попмузиката. Той се дипломира "Поп и джаз пеене" в НБУ в класа на именития музикант Ангел Заберски.

Снимка: bgestrada.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Заличиха Еконт Експрес,...

Все още няма яснота какво е наложило промяната в...

Обувки за €900 на партийно събрание в...

Обувки с оригинална цена 880 лв. от марка, която се носи...

Няма коментари към тази новина !