Защо най-добрата песен за Миро е шведска?

08.02.2010 15:00 | Видян 10022 пъти | Гласували 4

Защо най-добрата песен за Миро е шведска?

Каква е причината да не успяваме на Евровизия и никоя българска звезда и без желязна завеса да не може да пробие отвъд границите на нашата древна, но бедна страна? Най-лесният отговор е световната конспирация. Същата, която накара Сидеров да нарича немските стюардеси и полицайки “нацистки” и какви ли не още, а после да иска да ги съди, че се засегнали.
Истината обаче, колкото и да боли, пролича при първото прослушване на песните за Евровизия, с една от които българският представител Миро ще участва на международния финал в Осло.
Най-добре от тях, увличаща и запомняща се, бе шведската мелодия Twist&Tango. Без да е някакъв шедьовър, тя е мелодична, танцувална и еврохит - всичко, което се търси на континенталния конкурс. Никой български автор не можа да отговори на всичките тези условия и на главното от тях.
Мировата балада Ти си англел звучи добре, но страда от нелепици в текста, заменени от О-кане до безкрай. Найден Андреевата “висша мода” се оказа естрадно клише. Приятното парче на Д2 е супер за акустичен концерт, но няма диско-потенциала, който уви се търси на Евровизия. А авторите на Губя контрол са направили едно неопределимо нещо като нищо. Язък им за предварителната реклама и седемте осми.

 

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !